Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tudor Chirilă din Piața Victoriei: "Un jandarm care duhneşte a alcool legitimează cinci oameni care stau cu un banner pe un trotuar. Jandarmul duhnind a alcool e în exerciţiul funcţiunii"

Tudor Chirilă din Piața Victoriei: "Un jandarm care duhneşte a alcool legitimează cinci oameni care stau cu un banner pe un trotuar. Jandarmul duhnind a alcool e în exerciţiul funcţiunii"

Un articol de: B1.ro - 17 Dec 2018, 23:46
Tudor Chirilă din Piața Victoriei: "Un jandarm care duhneşte a alcool legitimează cinci oameni care stau cu un banner pe un trotuar. Jandarmul duhnind a alcool e în exerciţiul funcţiunii" Eveniment

Pe motivul unei 'simple legimitări', un jandarm suspectat că s-ar fi aflat sub influenţa alcoolului a legitimat cinci persoane care stăteau cu un banner în Piaţa Victoriei, printre care și Tudor Chirilă, se arată pe pagina de Facebook a artistului.

"Un jandarm care duhneşte a alcool legitimează cinci oameni care stau cu un banner pe un trotuar. Jandarmul duhnind a alcool e în exerciţiul funcţiunii. La 112 operatorul nu considera o urgenţă faptul că un jandarm beat legitimează oameni paşnici pe un trotuar. Oare e o urgenţă dacă jandarmul băut devine agresiv?", a scris Tudor Chirilă pe pagina sa de Facebook.

Întrebat dacă vor fi folosie gaze, jandarmul a fost surprins spunând: 

"Astăzi nu. (...) Dar când v-am dat noi cu gaze?"

În schimb, invocând Legea 550/2004, alin. 2 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, jandarmul a precizat că are dreptul "să legimiteze orice persoană".

"Dumneavoastră sunteţi cu un banner în mână, dumneavoastră nu aveţi o autorizaţie...", a spus jandarmul.

Jandarmul a refuzat să răspundă întrebărilor legate de consumul de băuturi alcoolice, la întrebări răspunzând, în schimb, al doilea jandarm. În plus, a refuzat să se legimiteze și a traversat ilegal.

Potrivit art. 27, lit. b din Legea 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, personalul militar al Jandarmeriei poate să "legitimeze orice persoană când există indicii temeinice că a săvârșit, săvârșește sau se pregătește să săvârșească o faptă ce constituie infracțiune ori contravenție, precum și persoanele care solicită intrarea într-un perimetru legal restricționat".

De asemenea, art. 27, punctul 5, prevede că: "În exercitarea atribuțiilor de serviciu, personalul militar al Jandarmeriei Române este obligat să își facă cunoscută calitatea și să prezinte insigna sau legitimația de serviciu, după caz, cu excepția situațiilor în care rezultatul intervenției sau siguranța ulterioară a acestuia ar fi periclitată."O tânără a dezvăluit cum, în mod neașteptat, a descoperit un SECRET întunecat de famile. I-a schimbat total viața

Citeşte mai multe despre:   jandarm,   alcool,   legimitare,   banner,   Piata Victoriei,   tudor chirila