Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Jandarmeria București: Unele persoane au vrut să forţeze filtrul de jandarmi de la Piaţa Charles de Gaulle

Jandarmeria București: Unele persoane au vrut să forţeze filtrul de jandarmi de la Piaţa Charles de Gaulle

Un articol de: Irina Mina - 01 Dec 2020, 12:41
Jandarmeria București: Unele persoane au vrut să forţeze filtrul de jandarmi de la Piaţa Charles de Gaulle Foto: Inquam Photos / Octav Gan Eveniment

Unele persoane au vrut să forţeze filtrul de jandarmi constituit în zona Pieţei Charles de Gaulle cu ocazia evenimentului dedicat Zilei Naţionale a României, a declarat, marți, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

„În conformitate cu prevederile H.G nr. 967 din 12 noiembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 noiembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României în municipiul Bucureşti este permisă cu participarea a cel mult 400 de persoane. Persoanele participante au fost stabilite de organizator, accesul pietonal şi rutier fiind temporar restricţionat în zona respectivă. Din raţiuni de siguranţă şi sănătate publică, recomandăm tuturor cetăţenilor să evite zonele aglomerate şi să respecte prevederile legale în vigoare„, a menționat Jandarmeria Capitalei, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis a depus în cadrul ceremoniei dedicate Zilei Naționale și o coronă de flori în memoria victimelor pandemiei de coronavirus

Amintim că președintele Klaus Iohannis a depus marți în cadrul ceremoniei dedicate Zilei Naționale o coronă de flori în memoria eroilor români căzuți pentru apărarea patriei, dar și pentru memoria victimelor pandemiei de coronavirus.

Şeful statului a ajuns, marţi, la ora 11.00, în Piaţa Arcului de Triumf din Capitală. Odată cu sosirea sa şi prezentarea onorului, ceremonia a început, cu intonarea Imnului Naţional.

În timpul ceremoniei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor virusului SARS-CoV-2. Au fost trase 21 de salve de tun.

Klaus Iohannis: Niciodată în ultimele decenii nu am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare

Președintele Klaus Iohannis a transmis românilor un mesaj cu ocazia Zilei Naționale în cadrul ceremoniei de la Arcul de Triumf.

"În această piață, care a fost martora atâtor sărbători, astăzi suntem mult mai puțini ca de obicei. Cadența militarilor, bucuria din ochii copiilor, ridicați în brațe de părinți sau bunici emoționați, sunt imagini de care ne este dor și pe care vrem să le revedem cât mai curând posibil.

În acest cadru în care ne aflăm acum, vegheați la fel ca în anii precedenți de Arcul de Triumf, acest simbol al sacrificiului și al speranței națiunii române, urez La Mulți Ani românilor, oriunde s-ar afla ei, sănătate și optimism! Niciodată în ultimele decenii n-am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare și strângere de inimă.

Criza sanitară care a schimbat viața planetei, pandemia de COVID-19 care ne-a afectat și pe noi, ne obligă să marcăm Ziua Națională în alte registre decât cele obișnuite. Ca în atâtea momente definitorii ale zbuciumatei noastre istorii, în fiecare zi, bărbați și femei, plini de curaj și de dârzenie, luptă cu pandemia și, prin salvarea altor români, duc, de fapt, mai departe idealurile de unitate și unire, în spirit și acțiune, care s-au împlinit în acel neasemuit 1918", a declarat președintele Klaus Iohannis.iriBătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

Citeşte mai multe despre:   Jandarmeria Bucuresti,   1 decembrie 2020