Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Jandarmeria, "ochiul din umbră": Locul de unde se supraveghează tot ce mișcă - "Putem vedea fața fiecărui om. Poţi fi identificat de la zeci de metri distanţă. TOTUL e STOCAT"

Jandarmeria, "ochiul din umbră": Locul de unde se supraveghează tot ce mișcă - "Putem vedea fața fiecărui om. Poţi fi identificat de la zeci de metri distanţă. TOTUL e STOCAT"

Un articol de: - 29 Mar 2018, 13:14
Jandarmeria, "ochiul din umbră": Locul de unde se supraveghează tot ce mișcă - "Putem vedea fața fiecărui om. Poţi fi identificat de la zeci de metri distanţă. TOTUL e STOCAT" Eveniment

Jandarmeria supraveghează tot ce mișcă în București. Cu o tehnologie de ultimă oră, numită “ochiul din umbră”, jandarmii pot vedea fața fiecărui om.

Este vorba despre un camion, vechi de ani de zile la prima vedere, dotat cu aparatură de monitorizare şi înregistrare în timp real a oricărei mişcări pe suprafeţe de sute de metri.

„Putem vedea faţa oricărui om. Aceste imagini sunt stocate”, a declarat un jandarm pentru Digi 24.

Interiorul arată ca ăntr-un film SF. Geamuri fumurii, tehnică de înregistrare, monitoriazre și coordonare a jandarmilor din teren, monitoare cu touch screen și hărți din teren. Camerele e supraveghere pot monitoriza câteva mii de metri pătraţi în acelaşi timp.

Înăuntru au acces doar reprezentanţi de la poliţie, salvare, ISU.

“Poţi fi identificat de la zeci de metri distanţă de punctul în care se află jandarmii”, scrie sursa citată.

 

Citeşte mai multe despre:   Jandarmerie