Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Jean Valvis, scrisoare deschisă către Patronatul Apelor Minerale din România: Susțineți Legea Apei

Jean Valvis, scrisoare deschisă către Patronatul Apelor Minerale din România: Susțineți Legea Apei

Un articol de: - 10 Apr 2012, 23:36
Jean Valvis, scrisoare deschisă către Patronatul Apelor Minerale din România: Susțineți Legea Apei Foto: zf.ro Galerie foto (1) Eveniment

Jean Valvis, președinte-director general al AQUA Carpatica, solicită Patronatului Apelor Minerale și tuturor îmbuteliatorilor de apă din România să i se alăture în demersul de schimbare a cadrului legislativ ce reglemetează industria apelor minerale, referitor la etichetarea apelor  minerale îmbuteliate.

Omul de afaceri a transmis o scrisoare deschisă, prin care își exprimă dorința expresă de a primi sprijin în proiectul care ar impune prin lege, trecerea obligatorie a conținutului de nitrați pe etichetele tuturor apelor îmbuteliate și comercializate în România.

„Permisivitatea cadrului legislativ ce reglementează comercializarea apelor minerale naturale în România, precum și pericolul real pe care îl reprezintă problema nitraților pentru sănătatea noastră și a copiilor noștri, ne-au determinat să pornim un program de strângere de semnaături derulat cu precădere în mediul online, pentru a iniția o schimbare legislativă ce ar avea ca urmare firească trecerea în mod obligatoriu a conținutului de nitrați pe eticheta tuturor apelor îmbuteliate și comercializate în România”, se arată în scrisoarea transmisă de Jean Valvis.

Potrivit unei directive UE, „deși azotul este un element nutritiv vital, care contribuie la creșterea plantelor și a culturilor, concentrațiile mari de azot sunt dăunatoare pentru oameni și pentru natura. Utilizarea agricolă a nitraților în fertilizanții organici și în cei chimici reprezintă o sursă majoră de poluare a apei Apei în Europa”.

„Vă adresăm cu toată căldură invitația de a ne uni forțele pentru această cauză justă și de a susține initiațiva Legea Apei într-un mod deschis prin întreg sprijinul acordat de Dumneavoastră”, își încheie Jean Valvis scrisoarea.

Legea poate fi votată pe site-ul legea-apei.ro.

Citeşte mai multe despre:   scrisoare