Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Johnson & Johnson a cerut autorizarea vaccinului său anti-Covid în Uniunea Europeană

Johnson & Johnson a cerut autorizarea vaccinului său anti-Covid în Uniunea Europeană

Un articol de: Beatris Ionita - 16 Feb 2021, 19:59
Johnson & Johnson a cerut autorizarea vaccinului său anti-Covid în Uniunea Europeană Eveniment

Agenţia Europeană a Medicamentului a primit marţi o solicitare oficială din partea companiei farmaceutice Johnson & Johnson pentru autorizarea condiţionată a vaccinului anti-COVID-19, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Agenția Europenă a Medicamentului va evalua această cerere ''într-un calendar accelerat'', întrucât a început din decembrie o analiză în timp real a datelor privind eficacitatea şi siguranţa vaccinului Johnson & Johnson.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat anunțul pe Twitter, afirmând că executivul UE este pregătit să autorizeze administrarea vaccinului de îndată ce EMA oferă o evaluare științifică pozitivă.
 Se estimează că evaluarea sa asupra acestui vaccin s-ar putea încheia aproximativ la jumătatea lunii martie, cu condiţia ca informaţiile prezentate de compania farmaceutică să fie ''suficient de complete şi solide'', astfel încât acest vaccin să primească autorizaţia de comercializare condiţionată în UE.

Conform companiei Johnson & Johnson, vaccinul său anti-COVID-19 a avut o eficacitate globală de 66% în testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

În testele clinice, la care au participat circa 44.000 de voluntari, nivelul protecţiei împotriva formelor moderate şi severe de COVID-19 a variat de la 72% în SUA, la 66% în America Latină şi la numai 57% în Africa de Sud, ţară unde a fost detectată una dintre noile mutaţii mai contagioase ale coronavirusului.

Vaccinul produs de această companie se administrează într-o singură doz, are o eficacitate de 85% în prevenirea formelor grave ale bolii și nu trebuie să fie transportat la temperaturi foarte scăzute în congelatoare specializate.

Vaccinul Johnson & Johnson foloseşte un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului. 

Johnson & Johnson a cerut de asemenea în 4 februarie autorizarea vaccinului său anti-Covid pentru administrare în Statele Unite.