Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment LOVITURĂ pentru DNA: Achitare în dosarul judecătoarelor de la Curtea Supremă. DNA ceruse și 8 ani de închisoare (VIDEO)

LOVITURĂ pentru DNA: Achitare în dosarul judecătoarelor de la Curtea Supremă. DNA ceruse și 8 ani de închisoare (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 03 Mai 2018, 14:16
LOVITURĂ pentru DNA: Achitare în dosarul judecătoarelor de la Curtea Supremă. DNA ceruse și 8 ani de închisoare (VIDEO) Eveniment

Curtea Supremă i-a achitat definitiv pe foștii judecători de la aceeași instanță, acuzați de DNA de fapte de corupție. 

Procurorii cereau pentru fosta judecătoare Gabriela Bîrsan cea mai mare pedeapsă, opt ani de închisoare cu executare, iar pentru Iuliana Puşoiu, trei ani de închisoare. Pentru Anton Pandrea, DNA a cerut patru ani cu executare, pentru Alina Corbu la fel, iar pentru avocatul Radu Silinescu Gherbovan, doi ani de închisoare cu suspendare. Pentru soţia lui, Claudia Silinescu Gherbovan, reprezentantul parchetului a cerut cinci ani de închisoare cu executare, iar pentru omul de afaceri Gabriel Chiriac, cinci ani de închisoare cu executare, informează Agerpres.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

”Ce am spus la prima instanţă spun şi aici. Nu am săvârşit nicio faptă penală. Nu mă fac vinovată de niciuna din acele fapte pentru care am fost trimisă în judecată de un procuror ce nu a făcut niciun act de cercetare. Dosarul a stat doi ani şi opt luni în nelucrare. În acest dosar au fost folosite probe excluse ca fiind dobândite ilegal. Şi azi, după şapte ani, în mod bizar, ele se află în dosar. Nu sunt, nu am fost şi nu voi fi vreodată un judecător corupt”, a spus Gabriel Bîrsan în ultimul cuvânt în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În rechizitoriu, procurorii vorbesc despre interesul omului de afaceri Gabriel Chiriac, care ar fi pornit de la faptul că firmele sale au avut litigii în perioada 2010-2011 cu instituţii ale statului, prin care au contestat la instanţe de contencios administrativ diferite amenzi aplicate.

"În esenţă, probele administrate relevă relaţia infracţională dintre judecătorii: Bîrsan Gabriela Victoria, Puşoiu Iuliana, Corbu Corina de la Secţia contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Pandrea Anton de la Secţia penală a instanţei supreme, avocaţii Gherbovan Silinescu Claudia şi Gherbovan Silinescu Radu, care au asigurat asistenţă juridică pentru cinci firme din care două aparţineau omului de afaceri Chiriac Gabriel, beneficiare ale admiterii strămutărilor, suspendării judecării cauzelor până la soluţionarea strămutărilor, traficului de influenţă, favorizării făptuitorului", preciza DNA, la trimiterea cauzei în instanţă.

Citeşte mai multe despre:   Curtea Suprema,   DNA