Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Judecătoarea care a eliberat violatorii din Vaslui răspunde acuzațiilor: Victima a cerut arestul la domiciliu. Am ieșit din sală șocată

Judecătoarea care a eliberat violatorii din Vaslui răspunde acuzațiilor: Victima a cerut arestul la domiciliu. Am ieșit din sală șocată

Un articol de: - 06 Oct 2015, 12:00
Judecătoarea care a eliberat violatorii din Vaslui răspunde acuzațiilor: Victima a cerut arestul la domiciliu. Am ieșit din sală șocată Foto: descrieri.ro Eveniment
UPDATE 12:30: Crerea de apărare a reputației profesionale a judecătoarei Georgina Moldovan, cea care a decis măsurile preventive în cazul violatorilor din Vaslui, a fost respinsă de CSM.

Plenul CSM a analizat marți cererea acesteia pentru aparărea onoarei profesionale în urma a ceea ce magistratul crede ca fost o campanie de presă.

Georgiana Moldovan, judecătoarea care a decis măsurile preventive în cazul celor șapte tineri din Vaslui, acuzați de viol, a explicat marți în plenul CSM că victima a cerut arestul la domiciliu pentru agresori.

Astfel, judecătoarea a decis eliberarea acestora pentru că victima a vrut să își retragă plângerea, scrie româniatv.net.

"Persoana vătămată a venit și a cerut în sală pentru cei trei. (...) Am ieșit din sală șocată că mi-a cerut persoana vătămată asta — arestul la domiciliu pentru cei trei care au recunoscut. S-a opus cu privire la cei patru care nu au recunoscut și mi-a cerut pentru cei trei", a declarat femeia.

De altfel, judecătoarea a precizat că a ajuns să își reproșeze că a declarat ședința nepublică.

"Dacă nu era ședință nepublică, ziariștii ar fi putut să afle aspecte relevante din dosar, pentru că dosarul a fost greșit ales pentru lupta împotriva abuzurilor sexuale. Adică greșit — nu e cel mai reprezentativ și în niciun caz eu nu sunt apărătoarea unor inculpați. Am dat pedepse mari la viol. Am avut pedepse cu 12 ani și șase luni . Eu voiam doar să aflu adevărul acolo", a adăugat aceasta.

Moldovan a ținut să dea lămurească situația și să contrazică afirmațiile potrivit cărora ar fi rudă cu vreunul dintre violatori - " Soțul meu este din Brăila și a venit prin căsătorie în Vaslui. (S-a spus — n.r.) că detașarea mea la Școala Națională de Grefieri (SNG) a avut la bază o recompensă pentru acest dosar. Or, detașarea a avut la bază un concurs care se desfășurase cu trei luni înainte".
Citeşte mai multe despre:   judecatoare,   Stiri Vaslui,   eliberare