Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Judecătoarea care A RETROCEDAT ILEGAL UN SAT ÎNTREG, judecată în al TREILEA dosar PENAL

Judecătoarea care A RETROCEDAT ILEGAL UN SAT ÎNTREG, judecată în al TREILEA dosar PENAL

Un articol de: - 27 Feb 2018, 13:39
Judecătoarea care A RETROCEDAT ILEGAL UN SAT ÎNTREG, judecată în al TREILEA dosar PENAL Eveniment

Judecătoarea care a retrocedat ilegal un sat întreg s-a mai ales cu un dosar penal. Ca și în celelalte dosare penale, Floriță Boloș este acuzată de corupție.

Aceasta a fost trimisă în judecată, marţi, de către procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Timişoara, fiind acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată.  

Redăm mai jos comunicatul integral al DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei
BOLOȘ FLORIȚĂ, la data faptelor judecător în cadrul Judecătoriei Ineu, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
- abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată,
- fals intelectual în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
Inculpata Boloș Floriță, în calitate de magistrat judecător la Judecătoria Ineu, prin încălcarea și ignorarea normelor procesual civile imperative în ceea ce privește competența teritorială și fără să existe dovada plății taxelor judiciare de timbru și timbru judiciar mobil, a pronunțat, în cursul anului 2011, un număr de șase hotărâri judecătorești, prin care în mod nelegal, s-a transferat în patrimoniul reclamantului (societate comercială) din cauzele civile respective, dreptul de proprietate asupra a 254 parcele de teren (404,85 ha), situate în extravilanul comunei Zărand, județul Arad, care au făcut obiectul judecății.
Concret, inculpata Boloș Floriță a reținut în mod nereal, în cuprinsul sentințelor, faptul că acțiunile sunt timbrate legal, că pârâții și reclamanții din cauze au calitate procesuală pasivă, respectiv activă, că pârâții au avut în patrimoniul acestora dreptul de proprietate cu privire la parcelele de teren menționate în cererile de chemare în judecată și că pârâții din cauze au refuzat în prealabil încheierea contractului în formă autentică.
De asemenea, soluțiile din cauzele civile au fost pronunțate de inculpată în absența persoanelor care în mod real au avut calitatea de părți (titularii dreptului de proprietate) și a probelor necesare adoptării unor soluții juste, pronunțând astfel hotărâri contrare legii, prin care reclamantul a dobândit dreptul de proprietate asupra parcelelor de teren care au făcut obiectul judecății.
Prin această conduită, inculpata a determinat obținerea unui folos necuvenit suplimentar pentru societatea beneficiară a dreptului de proprietate asupra suprafeței de 404,85 ha teren și a determinat cauzarea unui prejudiciu total de 39.802,87 lei primăriei municipiului Timișoara, prin faptul că nu s-a încasat la bugetul local sumele corespunzătoare taxelor de timbru aferente.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Timișoara.

Precizăm că în datele de 05 iulie 2013 respectiv 14 iulie 2016, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a inculpatei în legătură cu săvârșirea unor infracțiuni similare (vezi comunicatele nr. 651/VIII/3 din 05 iulie 2013 și nr. 1020/VIII/3 din 14 iulie 2016).
În cauzele respective, Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat-o pe inculpata Boloș Floriță la pedepse de 4 și 7 ani închisoare.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citeşte mai multe despre:   Floriță Boloș,   coruptie,   DNA