Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cererea de revocare a Liei Savonea din funcţia de preşedinte CSM, respinsă de Curtea de Apel Cluj

Cererea de revocare a Liei Savonea din funcţia de preşedinte CSM, respinsă de Curtea de Apel Cluj

Un articol de: Redacția B1.ro - 21 Mai 2019, 22:15
Cererea de revocare a Liei Savonea din funcţia de preşedinte CSM, respinsă de Curtea de Apel Cluj Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Judecătorii Curţii de Apel Cluj au respins cererea privind revocarea din funcţie a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraţilor (CSM), Lia Savonea, se arată într-un comunicat de presă al instituției, de marți.

”Azi, 21 mai 2019, la sediul Curţii de Apel Cluj s-a întrunit Adunarea Generală a Judecătorilor, la solicitarea unei treimi din numărul judecătorilor Curţii de Apel Cluj, pentru discutarea iniţierii procedurii de revocare a doamnei judecător Lia Savonea din funcţia de membru ales în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Solicitarea a fost respinsă, întrucât nu a fost întrunită majoritatea cerută de lege”, precizeaza comunicatul de presă.

Procedura de revocare din funcţia de membru al CSM a Liei Savonea a fost inițiată de Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel Braşov. Motivul fiind faptul că, pe data de 29 ianuarie, Lia Savonea ar fi iniţiat modificarea Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor şi a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, în lipsa unei hotărâri a Plenului CSM.

Însă Lia Savonea s-a mai aflat recent în atenția media și pentru faptul că împreună cu Florin Iordache ar fi redactat Ordonanța de Urgență 7/2019 privind modificarea legilor justiției.
 

Citeşte mai multe despre:   CSM