Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Judecătorii, extrem de sinceri în declarațiile de avere: Au trecut în acte bibelouri, cadouri și câștiguri la Loto

Judecătorii, extrem de sinceri în declarațiile de avere: Au trecut în acte bibelouri, cadouri și câștiguri la Loto

Un articol de: B1 TV - 14 Sep 2013, 11:39
Judecătorii, extrem de sinceri în declarațiile de avere: Au trecut în acte bibelouri, cadouri și câștiguri la Loto Eveniment

Sinceri până în măduva oaselor, judecătorii şi-au trecut în declaraţiile de avere tot ce aveau prin casă, dar şi în afară. Pe lângă proprietăţi imobiliare şi bani depuşi la bănci, magistraţii şi-au pus pe inventar bibelourile de porţelan, arme, televizoare, locurile de veci, dar şi câştiguri la Loterie.

În declaraţia de avere depusă în iunie 2012, judecătorul Tudorel Zgondea, de la Tribunalului Bucureşti, şi-a trecut la rubrica clădiri două locuri de veci în Capitală. Unul dintre acesta, de 6,3 metri pătraţi, a fost cumpărat de magistrat în 2008, iar celălalt, de doi metri pătraţi, aflat tot în Bucureşti, a fost moştenit în 2009.

Judecătorul Petrică Arbănaş de la Curtea de Apel Bucureşti nu a omis să treacă în declaraţia de avere şi câştigurile obţinute din premii şi jocuri de noroc. Astfel, în declaraţia de avere din 5 ianuarie 2011, judecătorul menţionează că a câştigat 1.400 de lei la jocul "Noroc", iar în cea din 30 mai 2012, că a obţinut, tot la "Noroc" şi la "5 din 40", suma de 322,07 lei.

Judecătoarea Rodica Aida Popa, actualul vicepreşedinte al ICCJ, a precizat în declaraţia de avere că deţine bibelouri, brăţări cu diamante şi un televizor, dar şi un cuptor de pâine şi căşti. Magistratul a menţionat că are patru bibelouri - figurine, păsări, animale -, în valoare de 5.406 euro.

Judecătoarea Elena Gabriela Bogasiu, de la instanţa supremă, a declarat că deţine şapte arme de vânătoare şi panoplie în valoare de peste 5.000 de euro.

Nu au fost omise din declaraţiile de avere nici cadourile primite de la părinţi.

Magistratul Ioana Alina Ilie, de la ICCJ, a primit 5.000 de euro cadou de la părinţi, iar Liviu Gheorghe Zidaru, de la Tribunalul Bucureşti, a menţionat primirea a 15.000 de euro de la tatăl său, în perioada 2010-2011.

Citeşte mai multe despre:   judecători