Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Judecătorii îl trag de mânecă pe Iohannis: În baza cărei legi SRI se implică? (VIDEO)

Judecătorii îl trag de mânecă pe Iohannis: În baza cărei legi SRI se implică? (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 05 Aug 2016, 10:03
Judecătorii îl trag de mânecă pe Iohannis: În baza cărei legi SRI se implică? (VIDEO) foto: dantomozei.ro Eveniment

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România i-a trimis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis în care solicită clarificări despre implicarea SRI în numirile din Justiţie. Reacţia magistraţilor vine după ce şeful statului declarase că acuzaţiile celor care pun sub semnul întrebării funcţionalitatea statului de drept sunt lipsite de credibilitate, arată B1 TV.

Magistraţii i-au cerut lui Iohannis să dea explicaţii cu privire la implicarea SRI în justiţie.

"Uniunea Naţională a Judecătorilor din România i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să clarifice public în baza cărei legi Serviciul Român de Informaţii face verificări prealabile numirilor politice sau candidaţilor pentru funcţiile de conducere în sistemul judiciar, atât de la parchete, cât şi de la instanţe, inclusiv în cazul candidaţilor pentru Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arată într-un comunicat al UNJR. Magistraţii susţin că au cerut aceste clarificări după ce şeful statului a declarat că statul de drept este funcţional în ţara noastră.

Judecătorii îl trag de mânecă pe Iohannis: În baza cărei legi SRI se implică?

"Exact genul acesta de răspuns, care discreditează orice critici, în loc să răspundă obiectiv şi motivat la acestea, arată ca statul de drept în România nu e funcţional la parametrii democratici. Statul de drept este statul în care nu doar cetăţenii, ci şi instituţiile statului se supun legii. Mai mult, într-un stat de drept funcţional, cei care conduc instituţiile sunt obligaţi să dea socoteală în faţa oricărui cetăţean cu privire la activitatea lor, să răspundă oricăror critici formulate şi să verifice orice posibile abateri de la lege", se mai arată în mesajul transmis de Uniunea Judecătorilor.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   scrisoare,   SRI,   Justitie,   judecători