Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu, în mijlocul unui nou scandal: A plagiat o carte de acum 85 de ani

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu, în mijlocul unui nou scandal: A plagiat o carte de acum 85 de ani

Un articol de: B1.ro - 12 Oct 2018, 13:38
Eveniment

Petre Lăzăroiu, judecător al Curţii Constituţiei, a plagiat de mai multe ori în lucrarea sa de doctorat susţinută în 2011 la Facultatea de Drept a Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu, arată o anchetă Newsweek România.

Printre lucrările plagiate se află un articol vechi de 85 de ani pe care judecătorul l-a plagiat în integritate deşi are zeci de pagini. Mai exact, la paginile 130-165, subcapitolul „Istoricul sistemelor monetare în Țările Române până la 1867“ este reprodus integral, fără citare și cu preluarea masivă a notelor de subsol, un articol cu același titlu apărut în numărul din 1933-1934, volumul I, paginile 27-59 al Buletinului Societății Numismatice Române. Articolul îi aparține lui C.I. Condurache.

Informat de aceste acuzaţii, președinte al Comisiei de Etică de la Universitatea „Lucian Blaga“ (ULBS), Mărioara Țichindelean, a afirmat că nu poate lua nicio măsură în lipsa unei sesizări.

Petre Lăzăroiu a mai fost implicat într-un scandal uriaş privind durata mandatului său de judecător constituţional. Lăzăroiu a fost numit în funcție în 2008 pe un rest de mandat și reinvestit în 2010, dar CCR tocmai a decis în martie că judecătorii nu pot adăuga un mandat întreg la un rest de mandat și că limita maximă este de 9 ani, așa cum prevede legea fundamentală. Prin urmare, din luna martie un judecător CCR funcționează ilegal și se pune în discuție însăși legalitatea constituirii Curții.  

Citeşte mai multe despre:   Curtea Constitutionala
 
 
 
Loading...