Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Judeţul Arad, "liber de COVID-19", după ce au fost externaţi ultimii bolnavi

Judeţul Arad, "liber de COVID-19", după ce au fost externaţi ultimii bolnavi

Un articol de: Traian Avarvarei - 02 Iul 2020, 12:33
Judeţul Arad, "liber de COVID-19", după ce au fost externaţi ultimii bolnavi Eveniment

Județul Aradul este ‘liber de Covid-19’, anunță, joi, autoritățile, după ce ultimii pacienți internați cu SARS-CoV-2 au fost externați, iar în ultimele două săptămâni nu a mai fost înregistrat niciun caz nou de îmbolnăvire.

 

 

 

Arad, primul județ din România ‘liber de Covid-19’

 

 

 

De la începutul epidemiei de coronavirus, în județul Arad au fost infectați 706 cetățeni. În ultimele două săptămâni, niciun nou caz de coronavirus nu a mai fost descoperit pe raza județeului, iar totți pacienții internați s-au însănătoșit și au fost externați. În acest context, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Iustin Cionca, a declarat județul Arad ‘liber de Covid-19’.

"Vestea bună este că Aradul a devenit judeţ liber de COVID-19. Dacă ne raportăm la ultima lună, în medie am avut trei-patru pacienţi internaţi. Nu aş vrea să fac afirmaţii pripite, hazardate, cu atât mai mult cu cât constatăm că la nivelul ţării noastre această pandemie s-a extins în mai multe judeţe, dar aş vrea să subliniez efortul tuturor cadrelor medicale, al specialiştilor şi cetăţenilor, care prin comportamentul foarte responsabil au condus la această performanţă. Nu mai există bolnavi de COVID-19 în judeţ. Datorită măsurilor luate, pandemia este sub control, chiar dacă Aradul este situat la graniţă, chiar dacă suntem un judeţ de tranzit şi trec mii de oameni zilnic prin punctele de frontieră", a spus Cionca, potrivit Agerpres.Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

Cazurile de Covid-19 au fost mai puține decât se așteptau autoritățile, astfel că spitalul de campanie amenajat la Expo Internaţional Arad nu a fost deloc folosit.

Acest spital era gândit pentru peste 50 de noi îmbolnăviri cu virusul chinez zilnic, ceea ce nu s-a întâmplat.

Preşedintele Consiliului Județean Arad s-a declarat mulțumit de gestionarea situației. Iustin Cionca a precizat că "niciodată în ultimii 100 de ani nu am avut o situaţie atât de dificilă la Arad şi niciodată în istoria Aradului nu am avut o mobilizare atât de mare a administraţiei locale, a societăţii civile”.

„Această pandemie a scos la suprafaţă nu doar greutăţi şi probleme, ci şi filonul de bunătate, de generozitate, de omenie, un filon de solidaritate care a adunat împreună peste 23.000 de donatori", a mai spus preşedintele CJ Arad.

Autoritățile arădene îi avertizează însă pe cetățeni să nu neglijeze nici de acum înainte măsurile de protecţie.

 

 

Bilanțul epidemiei de Covid-19 în județul Arad

 

 

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 706 cazuri de COVID-19, iar 79 bolnavi au decedat. Cel mai tânăr pacient confirmat a avut cinci săptămâni, iar cel mai vârstnic, 97 de ani.

În judeţ au fost efectuate peste 16.000 de teste pentru noul coronavirus, iar 1074 de cadre medicale au fost implicate în combaterea bolii.

În acest context, marţi, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a anunţat că încheie colaborarea cu jumătate dintre cele 150 de cadre medicale angajate în timpul stării de urgenţă, când era nevoie de personal pentru a se face faţă numărului mare de pacienţi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Decizia a fost luată "în contextul scăderii numărului de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 la nivelul judeţului Arad".

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   Stiri Arad