Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Juncker, la Cotroceni: Aș vrea ca MCV să fie ridicat şi România să fie primită în Schengen până în ianuarie 2019

Juncker, la Cotroceni: Aș vrea ca MCV să fie ridicat şi România să fie primită în Schengen până în ianuarie 2019

Un articol de: - 11 Mai 2017, 16:51
Foto:Business Insider Eveniment

Aș vrea ca MCV să fie ridicat, iar România să fie primită în Spațiul Schengen înainte de a prelua preşedinţia Consiliului European, în primul semestru al anului 2019, a declarat președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, la recepția oferită la Cotroceni cu ocazia Zilei Europei.

"Aş vrea ca până atunci, iar aceasta este o promisiune pe care am făcut-o la începutul mandatului meu, aş vrea ca până atunci MCV să fie anulat. Nu se poate să prezidezi UE când ai impresia că eşti controlat, observat de alţii. 

Vreau ca până la preşedinţia română România să facă parte din Spaţiul Schengen. România a îndeplinit toate criteriile, va trebui să recunoaştem acest lucru şi să acordăm statutul de membru al Spaţiului Schengen României. Nu vreau, pe măsură ce se apropie momentul să facem acest lucru, în condiţiile în care s-a întâmplat deja acest lucru în urmă cu câţiva ani, să fie adăugate noi criterii si noi conditii celor existente deja”, a declarat Juncker, citat de news.ro.

Acesta a pledat din nou pentru proiectul Europei cu mai multe grade de integrare, despre care a susținut că va permite o cooperare mai bună în cadrul UE.

"UE se construieşte în armonie, uneori cu ritmuri diferite, dar nu îmi place expresia stângace de Europă cu mai multe viteze. România are un viitor frumos în faţa sa, datorită (…) şi curajului, inteligenţei românilor, care, după aderarea la UE, au dovedit că sunt parteneri fiabili (…) şi că sunt respectaţi în Europa”, a continuat președintele Comisiei Europene, citat de news.ro.

Juncker a precizat că nu-i place expresia ”Europa cu mai multe viteze” deoarece ea poate să le dea românilor impresia că Bruxelles-ul "vrea să ridice o nouă Cortină de Fier”.

În încheiere, Juncker a mulțumit în limba română. 

Citeşte mai multe despre:   Romania,   Jean-Claude Juncker,   MCV,   Spaţiul Schengen,   Cotroceni,   Uniunea Europeana,   UE
 
Loading...