Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mărturiile jurnalistului turc: Sunt confuz și speriat. Dacă mă întorc în Turcia, sigur mă vor închide (VIDEO)

Mărturiile jurnalistului turc: Sunt confuz și speriat. Dacă mă întorc în Turcia, sigur mă vor închide (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 07 Dec 2018, 12:25
Mărturiile jurnalistului turc: Sunt confuz și speriat. Dacă mă întorc în Turcia, sigur mă vor închide (VIDEO) Eveniment

Jurnalistul turc pentru care Ankara a cerut extrădarea speră că România nu va da curs acestei solicitări. Kamil Demirkaya recunoaşte, într-un interviu pentru HotNews.ro, că este speriat de ceea ce ar putea să îl aştepte în Turcia. Spune însă că nu este niciun motiv pentru care instanţele româneşti să accepte extrădarea.

”Sunt puțin confuz și speriat, dar consider că România este o țară democratică, este o țară sigură și că are legi. În România mă simt confortabil. Scopul Turciei este de a mă repatria, de a mă extrăda. Sunt ferm convins că România nu mă va trimite înapoi în țara mea, pentru că aici este democrație și sunt legi. Dar dacă mă întorc în Turcia, sigur mă vor închide”, a spus Demirkaya.

Jurnalistul turc spune că singura sa vină este că are un cont într-o bancă deţinută de un apropiat al lui Fetulah Gulen.

„Este un dosar gol, care nu conține dovezi. Judecătorul mi-a arătat dosarul. Mi-a zis că dosarul conține un document al băncii Asia. Fondatorul acestei bănci este unul din simpatizanții lui Gulen. La deschiderea acestei bănci a fost chiar Erdogan, iar banca era legală”, a mai spus jurnalistul. 

Kamil Demirkaya se teme pentru familia lui, în cazul în care lui i se va întâmpla ceva.

”Dacă se va aproba cererea de extrădare, cu siguranță voi fi reținut, familia se va destrăma. Familia nu va reuși ajungă niciodată în Turcia. Le va fi frică. Cine va avea grijă de copiii mei? Ce se va întâmpla cu familia mea? Dacă vor merge în Turcia, vor avea aceeași situație ca și a mea”, a declarat Demirkaya. 

Jurnalistul locuiește în România de doi ani și deține un permis de ședere temporară. În luna noiembrie 2018 și-a depus actele pentru prelungirea permisului de ședere, documentele aflându-se în curs de procesare.

Deşi spera că va duce un trai liniştit în România, Demirkaya s-a trezit cu poliţia la uşă miercuri dimineaţa, de unde a fost ridicat şi dus la sediul Poliţiei Române, apoi la Parchetul General.

Totul a venit după ce procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare pe numele ziaristului, la ordinul lui Erdogan. Jurnalistul este acuzat că este membru al mişcării Gulen, iar guvernul turc a trimis autorităţilor române mandatul de extrădare.Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Kamil Demirkaya