Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Justiție: Protestatarii îi pot spune ”Fuck!” vicecancelarului austriac (VIDEO)

Justiție: Protestatarii îi pot spune ”Fuck!” vicecancelarului austriac (VIDEO)

Un articol de: - 01 Mar 2018, 14:23
Justiție: Protestatarii îi pot spune ”Fuck!” vicecancelarului austriac (VIDEO) Eveniment

Curtea de Apel din Viena a stabilit că ai dreptul să-i arăți degetul mijlociu vicecancelarului și că îi poți spune ”Fuck!”, atât timp cât ai argumente. Magistrații austrieci au susținut că un astfel de comportament, argumentat, ar trebui permis în virtutea dreptului la liberă exprimare.

Vicecancelarul Heinz-Christian Strache a chemat în instanță o grupare de extremă stângă pentru ”insulte publice”, după ce a fost înjurat în timpul unei manifestări. O primă instanță i-a respins plângerea, iar Curtea de Apel a menținut hotărârea, precizează AFP.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

”Respingerea unui lider politic” poate fi ”exprimată de o manieră provocatoare și șocantă”, dar acest lucru reprezintă ”un element fundamental al libertății de expresie”, au decis judecătorii.

În timpul manifetării respective, care a avut loc în octombrie și care a fost difuzată pe rețelele sociale, militanții Linkswende jetzt au explicat motivele pentru care au spus ”Fuck, Strache!”.

Gruparea de extremă stânga a salutat decizia judecătorilor ca pe ”o victorie a libertății de exprimare și a libertății presei”.

Citeşte mai multe despre:   Austria,   protest