Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment KFC România, după controlul ANPC: Am demarat o investigaţie internă. Am oprit maşinile de gheaţă din toate restaurantele

KFC România, după controlul ANPC: Am demarat o investigaţie internă. Am oprit maşinile de gheaţă din toate restaurantele

Un articol de: Redacția B1.ro - 22 Oct 2019, 23:32
foto: Pixabay Eveniment

KFC România face verificări interne și a oprit absolut toate mașinile care produc gheață, după ce inspectorii ANPC au descoperit bacteria Clostridium, bacterii coliforme şi enterococi în gheaţa folosită de lanțul de fast food pentru băuturile răcoritoare. (Detalii AICI)

„În decursul zilei de astăzi, 22.10.2019, am luat la cunoştinţă, din spaţiul public, de rezultatele buletinelor de analiză apărute ca urmare a controlului efectuat de ANPC în restaurantele KFC. Dorim să precizăm încă de la început că avem proceduri stricte de management şi gestionare a gheţii, incluzând inspecţii zilnice, săptămânale şi curăţări periodice ale maşinilor de gheaţă. În plus, realizăm teste independente frecvente ale gheţii în toate restaurantele noastre. Cu privire la rezultate prezentate de ANPC în spaţiul public, dorim să comunicăm că ne asumăm întreaga responsabilitate şi le cerem scuze clienţilor noştri pentru neplăcerile care ar fi putut să apară. În acest moment, am demarat o investigaţie internă pentru a determina cauzele care au condus la această situaţie ce ne-a surprins în mod neplăcut. Astfel, vă informăm că am decis oprirea tuturor maşinilor de gheaţă din toate restaurantele KFC din ţară până la finalizarea verificărilor interne”, a susținut KFC România, printr-un comunicat.

Compania le-a transmis consumatorilor că va lua măsuri stricte pentru ca astfel de situații să nu se mai repete.

„Dorim să precizăm că, în cadrul restaurantelor KFC, există deja proceduri de bună practică bazate pe principiile HACCP ce presupun un sistem riguros de analiză a riscurilor în punctele critice de control pe toate etapele lanţului alimentar. Avem un sistem de evaluare periodică la nivel de produse, furnizori şi procese pentru a ne asigura că toate standardele de calitate impuse prin lege sunt respectate", a mai precizat compania.
 

Citeşte mai multe despre:   kfc romania,   anpc
 
Loading...