Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis, CERTAT cu BOR? Președintele NU A MERS la Patriarhie, la sărbătorirea a 150 de ani de la prima Constituție, din cauza diferențelor de opinie pe tema familiei (Surse)

Klaus Iohannis, CERTAT cu BOR? Președintele NU A MERS la Patriarhie, la sărbătorirea a 150 de ani de la prima Constituție, din cauza diferențelor de opinie pe tema familiei (Surse)

Un articol de: - 25 Noi 2016, 13:35
Eveniment

Președintele Klaus Iohannis a refuzat să onoreze invitația la evenimentul organizat la Patriarhie cu ocazia sărbătoririi a 150 de ani de la prima Constituție, de către Curtea Constituțională și Parlament. Potrivit unor surse, motivul ar fi opiniile diferite în ceea ce privește Coaliția Familiei.

Vehemența  BOR asupra modificării Constituției privind căsătoriile civile între persoane de același sex ar fi creat zâzanie între Patriarhul Daniel și Klaus Iohannis.

Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale a confirmat, joi, absența președintelui, dar spune că "Ziua Constituției este pe 8 decembrie, iar domnul Președinte Klaus Iohannis va fi prezent la Curtea Constituțională pe data de 8 decembrie, prilej cu care va susține și o alocuțiune."

Biserica Ordodoxă Română a inițiat un demers privind modificarea Legii Fundamentale, care ar face ca în România căsătoriile între persoane de acelaşi sex să fie imposibile într-un viitor apropiat.

Mai exact, preoţii au strâns  semnături pentru revizuirea Constituţiei, în sensul în care în legea fundamentală să scrie că familia este formată din bărbat şi femeie. O astfel de prevedere există acum în Codul Civil, însă acest tip de lege poate fi mai uşor de modificat, spre deosebire de Constituţie.

Pe de altă parte, președintele Iohannis îndeamnă la toleranță, transmițând că nu trebuie să mergem pe calea „fanatismului religios".

Patriarhul Daniel a îndemnat personal credincioşii să susţină efortul Bisericii de „a rezista în faţa unor 'modele' noi de familie”. Demersul este susţinut de mai multe organizaţii non-guvernamentale, unite sub numele de „Coaliţia pentru Familie”, însă contestat de reprezentanţii ONG-urilor care luptă pentru apărarea drepturilor comunităţii LGBT.

„În realitate ni se pregăteşte Revoluţia Sexuală Ortodoxă”, a comentat Florin Buhuceanu de la Accept.

Citeşte mai multe despre:   Iohannis,   BOR
 
 
 
Loading...