Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis: Cred că încet, încet dispare ideea de cote obligatorii de refugiați. Nu mi se pare normal ca o țară din UE să fie obligată la ceva ce nu poate să facă (VIDEO)

Klaus Iohannis: Cred că încet, încet dispare ideea de cote obligatorii de refugiați. Nu mi se pare normal ca o țară din UE să fie obligată la ceva ce nu poate să facă (VIDEO)

Un articol de: - 14 Sep 2015, 17:53
Klaus Iohannis: Cred că încet, încet dispare ideea de cote obligatorii de refugiați. Nu mi se pare normal ca o țară din UE să fie obligată la ceva ce nu poate să facă (VIDEO) Eveniment

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, referindu-se la criza refugiaților, că este de părere că treptat se va renunța la ideea de cotă.

”În chestiunea cotelor am avut ieri o discuție cu domnul președinte Juncker (președintele Comisiei Europene - n.r.). Eu cred că încet, încet tematica cotelor obligatorii va dispare pentru că nu mi se pare normal ca o țară din UE să fie obligată la ceva ce nu poate să facă. Să se ia o decizie în UE care redeschide falia între Est și Vest mi s-ar părea un lucru fundamental greșit. Există alte forme prin care țările care refuză cotele oblgatorii își pot exprima soldaritatea”, a declarat șeful statului.

Klaus Iohannis a precizat în acest context că România este solidară atât cu celelalte state UE, cât și cu imigranții și că țara noastră dorește să se implice în rezolvarea acestei probleme.

”România este solidară și cu ceilalți membri din UE și este solidară și cu imigranții. Noi am făcut o ofertă chiar foarte generoasă pentru relocarea celor 40.000 de imigranți de care s-a vorbit în iunie. România nu este o țară xenofobă, nici autistă, nici separatistă. Noi ne dorim să participăm la rezolvarea acestei chestiuni. Nu doar numărul imigranților care pot fi cazați în România este criteriul unic. Noi participăm la acțiuni Frontex, la întărirea granițelor exterioare ale UE. Putem să participăm la multe alte proiecte”, a explicat șeful statului.

Iohannis, despre cotele de refugiați


Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   refugiati