Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis, despre creșterea punctului de pensie cu 14%: „Statul poate să plătească numai atât cât este la dispoziție, și nu mai mult” (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre creșterea punctului de pensie cu 14%: „Statul poate să plătească numai atât cât este la dispoziție, și nu mai mult” (VIDEO)

Un articol de: Maria Zărnescu - 02 Sep 2020, 18:53
Klaus Iohannis, despre creșterea punctului de pensie cu 14%: „Statul poate să plătească numai atât cât este la dispoziție, și nu mai mult” (VIDEO) Foto: presidency.ro Eveniment

Întrebat ce crede despre faptul că social-democrații au anunțat că intenționează ca la dezbaterea rectificării bugetare din Parlament să elimine articolul din OUG care prevede majorarea pensiilor cu 14% și că doresc atingerea pragului de 40%, președintele Klaus Iohannis a explicat:

 Este un demers politicianist, populist, electoralist fără niciun fundament. Am mai discutat aceste chestiuni. Statul poate să plătească numai atât cât este la dispoziție, și nu mai mult. Guvernul a motivat în nenumărate rânduri de ce creșterea pensiilor este doar de atât cât este. Chiar i-am auzit pe unii din partidul menționat de dvs afirmând cu nesimțire în spațiul public că pensiile au fost tăiate. Nu, pensiile au fost majorate și fiecare pensionar va putea să verifice pe fluturaș că i-a crescut pensia, dar mai mult decât atât, au explicat și premierul și ministrul Finanțelor, nu s-a putut merge pe majorare. Sigur, după ce economia își va reveni, se vor găsi soluții pentru a reveni cu majorările care sunt așteptate, toată lumea le așteaptă și putem să înțelegem acest lucru. Însă să vii acum în Parlament și să spun că din opoziție știi mai bine ca Guvernul câți bani sunt, mi se pare un demers total contraproductiv. Și vreau să subliniez în acest fel și o chestiune care recunosc că mi-a plăcut. Curtea Constituțională a constatat că în Parlament nu se pot lua decizii care pun în dificultate finanțele publice ale țării. Și asta mi se pare o chestiune deosebit de importantă. Nota bene – PSD nu poate din opoziție să pună în dificultate finanțele publice. Ar fi absurd! Și ei cunosc foarte bine motivația. S-au jucat cu această legislație, au amăgit pensionarii la vremea respectivă, cu toate că au știut foarte bine că această mărire nu va fi posibilă. ”, a explicat președintele Klaus Iohannis.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Citeşte mai multe despre:   klaus iohannis,   cresterea pensiilor