Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis, după consultările pe tema Brexit: Este nevoie de un nou proiect de țară un proiect post-aderare, care vine la zece ani după ce România a devenit membră a UE (VIDEO)

Klaus Iohannis, după consultările pe tema Brexit: Este nevoie de un nou proiect de țară un proiect post-aderare, care vine la zece ani după ce România a devenit membră a UE (VIDEO)

Un articol de: - 04 Iul 2016, 21:06
Foto: presidency.ro Eveniment

Este nevoie de un proiect de țară post-aderare, a declarat președintele Klaus Iohannis, după consultările de la Palatul Cotroceni, convocate pe tema Brexit, informează B1 TV. La discuții au participat premierul Dacian Cioloș, guvernatorul BNR Mugur Isărescu și liderii formațiunilor politice parlamentare.

”Este nevoie de un nou proiect de țară, un proiect de țară pentru România, pentru România viitorului în Uniunea Europeană. Acesta a fost mesajul meu către liderii cu care m-am întâlnit (...) Toți au fost de acord să participe la elaborarea acestui nou proiect de țară, un proiect post-aderare, care, iată, vine practic la 10 ani după ce România a devenit membră a Uniunii Europene”, a declarat președintele.

Noul proiect de țară va fi elaborat într-un grup de lucru care va funcționa la Președinție.

”Această lucrare, acest proiect de țară va fi elaborat într-un grup de lucru, care va funcționa pe lângă Președinția României. Acest grup de lucru poate să funcționeze, în varianta optimală, aici la Președinție, chiar și într-un an electoral. Vreau să subliniez caracterul foarte constructiv al discuției pe care am avut-o și faptul că toți liderii politici și-au asumat acest proiect. Un astfel de proiect de țară poate să devină funcțional numai în situația în care este adoptat, aprobat, susținut consensual”, a mai spus Iohannis.

”Din păcate, în România am avut destul de multe așa numite proiecte de țară, strategii, care nu au fost nici implementate, nici nu au dăinuit, fiindcă a lipsit consensul politic. De data aceasta, vom elabora împreună acest proiect de țară, care va ghida mersul României pentru viitorul mediu și lung în Uniunea Europeană, vom stabili care este locul României, rolul României și nivelul de ambiție al României în Uniunea Europeană”, a conchis Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, după consultările pe tema Brexit

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   consultari,   Brexit,   partide,   UE,   aderare
 
Loading...