Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis, după ședința CSAT: Bridaga 2 Infanterie Rovine va prelua rolul de brigadă multinațională NATO. Își are sediul în Craiova și acolo va funcționa (VIDEO)

Klaus Iohannis, după ședința CSAT: Bridaga 2 Infanterie Rovine va prelua rolul de brigadă multinațională NATO. Își are sediul în Craiova și acolo va funcționa (VIDEO)

Un articol de: - 27 Sep 2016, 18:27
Foto: B1 TV Eveniment

Președintele Klaus Iohannis a susținut marți o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat concluziile ședinței Consiliului Superem de Apărare a Țării.

Șeful statului a anunțat, printre altele, că ministerului Apărării Naționale (MApN) a decis care brigadă din România va funcționa ca brigadă multinațională NATO.

”Am avut pe ordinea de zi tema summit-ului NATO de la Varșovia. La discuția anterioară din CSAT s-a decis înființarea unui grup de lucru care să implementeze un plan de punere în aplicare a deciziilor de la Varșovia. Acest grup de lucru s-a constituit și a prezentat azi planul în CSAT.

Brigada multinațională am tratat-o sperat pe ordinea de zi pentru că aici trebuie luate decizii care trebuie validate separat. S-au făcut pași foarte importanți pentru punerea în practică a acestei decizii. MApN a decis care unitate din România se va constitui în această brigadă multinaținală. Este vorba de Bridaga 2 Infanterie Rovine, care va prelua rolul de brigadă multinațională. Își are sediul în Craiova și acolo va funcționa și brigada multinațională”, a anunțat Iohannis.

Klaus Iohannis a prezentat concluziile ședinței CSAT

În ședința CSAT s-a vorbit și despre stretegia României privind evoluțiile din Orientul Mijlociu.

„Avem o abordare sustenabilă care prevede reluarea relațiilor, în special economice, cu țările din Orientul Mijlociu, relații care parțial au fost întrerupte din diferite motive sau de războiul din Siria. Pentru România aceasta zonă este în continuare importantă”, a spus Iohannis.

Președintele a vorbit și despre deciziile luare în CSAT în ceea ce privește relația României cu Republica Moldova.

”Tema este foarte importantă pentru noi, mă interesează foarte mult. Am constatat că relația noastră trebuie să devină mai bună, mai performantă, mai pragmatică și mai previzibilă. Pentru a îmbunătăți abordarea relației România-Moldova s-a decis să se lucreze pe o strategie pe termen mediu și lung care va stabili cum ne vom poziționa în această relație. Este nevoie de o relație îmbunătățită. Faptul că România vine în sprijinul Modovei cu o finanțare importantă este doar un început. Este nevoie de implicarea noastră în construcția și întărirea instituțiilor democratice din Republica Moldova”, a mai spus șeful statului.

În cadul CSAT s-a vorbit și despre situația industriei de apărare românești.

”S-a prezentat situația companiei naționale Romarm. Concluzia este că e nevoie de reorganizare la compania națională Romarm pentru a o face mai credibilă, mai perfomantă pentru a deveni atractivă pentru investitori din afara țării. Este nevoie de o corelare de nevoia de dotare a armatei române și de oferta companie Romarm”, a mai declarat Klaus Iohannis.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   sedinta CSAT,   NATO,   republica moldova,   Orientul Mijlociu
 
 
 
Loading...