Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis, după ședința CSAT: "Nu există în acest moment rațiuni care să ceară ridicarea nivelui de alertă teroristă"

Klaus Iohannis, după ședința CSAT: "Nu există în acest moment rațiuni care să ceară ridicarea nivelui de alertă teroristă"

Un articol de: - 26 Iul 2016, 14:01
Klaus Iohannis, după ședința CSAT: "Nu există în acest moment rațiuni care să ceară ridicarea nivelui de alertă teroristă" Eveniment

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Printre temele abordate în declarațiile date jurnaliștilor se numără deciziile luate după summitul NATO de la Varșovia, poziționarea României în contextul situații dificile din Turcia de după tentativa de lovitură de stat.

" În ceea ce privește evenimente din Franța și Germania, a fost prezentă o evaluarea a stării de securitate a României privind riscuri de natură teroristă, am fost asigurat de toate instituțiile că nu există în acest moment rațiuni care să ceară ridicare nivelului de alertă teroristă de la albastru precaut" a spus președintele.

În ceea ce privește summitul NATO de la Varșovia, Klaus Iohannis a menționat importanța deciziilor declararea Mării Negre ca regiune de interes strategic pentru alianță, și opțiunea prezenței aeriene și maritime în regiune ce va fi discută la reuniunea miniștrilor apărării din luna octombrie.

Șeful Statului a afirmat că la ședința CSAT de marți asupra măsurilor necesare la nivel național pentru implementarea deciziilor luate în cadrul summitului, deoarece România va fi țară gazdă pe a cărui teritoriu vor fi staționate brigăzi multinaționale de militari. "În această chestiune avem deja răspunsuri favorabile din partea a 6 aliați. Două au declarat deja foarte clar cum vor participa. Polonia cu o brigadă și Bulgaria cu în jur de 400 de militari. Sunt și alții care sunt interesați și avem negocieri pe care le pot clasifica drept foarte bune. Vom avea în concluzie suficienți militari pentru această bază" a spus Klaus Iohannis.

Toate instituțiile au fost informate pe acest subiect, iar un grup de lucru comun a fost inițiat sub coordonarea consilierului prezidențial pentru securtate națională. Toate măsurile vor veni practic în sensul strategiei naționale de apărare.

Lega de situația actuală din Turcia, Klaus Iohannis a afirmat că România este interesată de asigurarea securității în regiune și de respectarea democrației și a statului de drept și a anunțat că dorește ca statul turc să rămână ancorat în valorile euroatlantice și a reiterat necesitatea "respectării constituției, democrației, drepturilor omului și libertăților fundamentale".

 

 

L-au prins conducând cu 124 km/h în localitate, în România. Şoferul i-a spus o singură frază judecătorului, care, apoi, l-a iertat complet