Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis, după vizita la primul centru drive-thru de vaccinare din București: Putem să spunem deja că este un succes. Bucureștenii vin să se vaccineze în număr mare. Vor apărea tot mai multe astfel centre (VIDEO)

Klaus Iohannis, după vizita la primul centru drive-thru de vaccinare din București: Putem să spunem deja că este un succes. Bucureștenii vin să se vaccineze în număr mare. Vor apărea tot mai multe astfel centre (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 29 Apr 2021, 14:31
Klaus Iohannis, după vizita la primul centru drive-thru de vaccinare din București: Putem să spunem deja că este un succes. Bucureștenii vin să se vaccineze în număr mare. Vor apărea tot mai multe astfel centre (VIDEO) Eveniment

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, după ce a viziatat primul centru drive-thru de vaccinare din București, că se poate spune deja că acest demers este unul de succes pentru că ”bucureștenii vin să se vaccineze în număr mare”.

 

Klaus Iohannis a vizitat primul centru de vaccinare drive-thru deschis în Capitală

 

Într-o scurtă declarație de presă susținută în Piața Constituției din București, acolo unde a fost amenajat centrul de vaccinare, șeful statului a dat asigurări că și în alte orașe ale țării vor exista astfel de centre de tip drive-thru, unde oamenii se pot vaccina fără programare.

„Am vizitat primul centru de vaccinare drive-thru din București, care deja, putem să spunem că este un succes. De azi dimineață, bucureștenii vin să se vaccineze în număr mare. Este foarte îmbucurător. Acest tip de centru de vaccinare este un succes și vor apărea tot mai multe centre de acest tip.

Este foarte important de știut că la aceste centre se poate prezenta oricine dorește, care este rezident la noi, deci românii, dar și cei care au reședința în România. Inclusiv românii din diaspora care vor să se vaccineze în timpul șederii în România pot, pur și simplu, să vină să se vaccineze”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, după vizita la primul centru drive-thru de vaccinare din București: Putem să spunem deja că este un succes. Bucureștenii vin să se vaccineze în număr mare. Vor apărea tot mai multe astfel centre

 S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Klaus Iohannis: E extrem de important ca această campanie de vaccinare să prindă din ce în ce mai multă viteză

 

În acest context, președintele a subliniat din nou că vaccinarea este singura cale de a opri pandemia de coronavirus.

”E extrem de important ca această campanie de vaccinare să prindă din ce în ce mai multă viteză, ceea ce se și întâmplă. Vaccinarea este singura cale de ieșire din pandemie și îi încurajez pe toți românii să se vaccineze.

Suntem într-o nouă fază a campaniei, în care, practic, nu va mai fi nevoie de  niciun fel de birocrație. Se poate merge la vaccinare pur și simplu, cum se întâmplă la acest centru drive-thru.

Sunt convins că și în București, și în țară se vor organiza noi și noi evenimente de vaccinare drive-thru, maratoane de vaccinare.

Este important să înțelegem că e nevoie de această vaccinare.

Vă doresc tuturor multă sănătate și sărbători fericite”, a mai spus Klaus Iohannis.  

 

La centrul drive-thru din Piața Constituției se administrează vaccinul Pfizer

 

Centrul de vaccinare din Piața Constituției a fost deschis joi dimineață. Va funcționa zilnic în intervalul 8.00 - 20.00, va dispune de patru fluxuri, iar celor care vor alege să se imunizeze aici li se va administra serul Pfizer/BioNTech.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a dat asigurări joi că există doze suficiente de vaccin pentru toți cei care vor să se imunizeze aici. 

”Este un mecanism prin care se crește accesul la vaccinare al tuturor care poate au un program mai încărcat și le este dificil, nu știu în ce zi o să pice programarea la rapel, dacă vor fi în localitate sau nu. Așadar, pentru aceste persoane, această abordare este mult mai utilă, mult mai la îndemână. Vedem că sunt deja câteva zeci de persoane care așteaptă la vaccinare. (...) Există suficient de multe doze, în acest moment, pentru toți cei care își doresc să se vaccineze”, a spus Andrei Baciu.