Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Iohannis, mesaj pentru partenerii internaționali: Voi face tot ce stă în puterea mea pentru a promova internaţionalizarea educaţiei ca punte între societăţile noastre

Iohannis, mesaj pentru partenerii internaționali: Voi face tot ce stă în puterea mea pentru a promova internaţionalizarea educaţiei ca punte între societăţile noastre

Un articol de: Redacția B1.ro - 13 Mai 2019, 17:53
Iohannis, mesaj pentru partenerii internaționali: Voi face tot ce stă în puterea mea pentru a promova internaţionalizarea educaţiei ca punte între societăţile noastre Foto: presidency.ro Eveniment

Voi face tot ce stă în puterea mea pentru a promova internaţionalizarea educaţiei ca punte între societăţi, a transmis Klaus Iohannis, cu ocazia celei de-a VII-a Conferinţe a Rectorilor şi a Forumului Studenţilor ASEF. Șeful statului a pledat pentru întărirea colaborării instituţiilor de învăţământ superior din România cu partenerii internaţionali.

Acesta a menţionat că în România studenţii şi reprezentanţii acestora sunt din ce în ce mai implicaţi în dezvoltarea de politici publice, iar schimbul de bune practici cu privire la includerea acestora în procesul decizional este valoros.

"Aş dori să extind o invitaţie către partenerii noştri internaţionali de a-şi întări colaborarea cu instituţiile de învăţământ superior din România şi să-i asigur că parteneriatele academice internaţionale au un aliat în persoana preşedintelui României. Voi face tot ce stă în puterea mea pentru a promova internaţionalizarea educaţiei ca punte între societăţile noastre", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, în mesajul prezentat de consilierul prezidenţial Ligia Deca.

Șeful statului a mai transmis că universitățile au de jucat un rol în construcţia unei economii sustenabile, iar contextul este unul dificil, căci avem la dispoziţie mai puţine resurse decât în trecut.

"Universităţile sunt adesea considerate a fi deschizătoare de drumuri. Acestea au de jucat un rol în construcţia unei economii sustenabile, ca iniţiatoare de schimbări sociale şi economice. Resursele limitate ale planetei noastre nu ne-au împiedicat - până în prezent - să progresăm în diferite domenii, de exemplu prin reducerea sărăciei extreme. Avem însă, în continuare, multe probleme de înfruntat, având la dispoziţie mai puţine resurse decât în trecut. Păstrarea vechilor obiceiuri de consum nu mai este o opţiune dacă dorim să protejăm planeta pentru generaţiile viitoare. (...) Învăţământul superior are capacitatea unică de a identifica nevoile momentului, de a găsi oportunităţi pentru cercetare şi de a utiliza rezultatele acesteia pentru a promova dezvoltarea durabilă. Sinergia rezultată din cooperarea inter-universitară şi din proiectele derulate în colaborare nu pot decât să accelereze progresul nostru în direcţia atingerii obiectivelor de dezvoltare durabilă", a mai transmis Iohannis.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis