Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis îi cere Guvernului să ia măsuri urgente: Trebuie să ne asumăm aceste schimbări

Klaus Iohannis îi cere Guvernului să ia măsuri urgente: Trebuie să ne asumăm aceste schimbări

Un articol de: -
Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut luni Guvernului să ia măsuri urgente în ceea ce privește digitalizarea economiei și a administrației publice. 

Prezent la evenimentului Innovation Labs – Demo Day, șeful statului a vorbit despre transformările care există în societățile moderne datorită tehnologiilor digitale însă a subliniat că în cazul României mai sunt încă multe de realizat. 

”Suntem cu toții martori la transformările din economiile și societățile moderne, generate de tehnologiile digitale  – de la agricultură, la industrie și comerț, mergând până la domeniul securității naționale.

Trebuie să ne asumăm aceste schimbări și să profităm de oportunitățile pe care le aduc cu ele!

Sectorul digital este o componentă vitală a modelului de dezvoltare a României pe care eu doresc să îl promovez, un model bazat pe inovație, competitivitate și antreprenoriat”, a declarat Klaus Iohannis

În acest context, șeful statului a făcut apel la reprezentanții guvernului cărora le-a atras atenția că este nevoie de măsuri urgente în ceea ce privește digitalizarea în domenii ca economia sau administrația publică. 

”Digitalizarea scăzută a economiei și a administrației publice este o realitate care trebuie să determine guvernul să ia urgent măsuri.

Vedem, în statistici, că dispunem de o viteză de conectare ridicată, ceea ce este un lucru bun, fără îndoială. Pe de altă parte, însă, societatea românească nu stă deloc grozav la capitolul competențe digitale.

Guvernul și-a propus, și ar fi cazul să și facă pași concreți în această direcție, ca până în 2020, 35% dintre cetățeni să utilizeze sistemele de e-guvernare.

Pare un obiectiv mult prea optimist, dacă ținem cont că noi acum abia am atins pragul de 6%.

Antreprenoriatul în domeniul IT suferă, în prezent, de pe urma deficitului de personal calificat. Sistemul de educație este deja depășit de dinamica accelerată a schimbărilor, nereușind să acopere cererea tot mai mare de specialiști în domeniul IT. Deficitul anual de personal calificat este deja de ordinul miilor.

Sistemul de învățământ trebuie să integreze rapid educația digitală, începând chiar din ciclul primar, pentru a putea ameliora această situație.

Pe lângă lipsa de personal, industria IT mai are de gestionat și lipsa de predictibilitate generată de inițiativele și măsurile de multe ori neinspirate ale decidenților guvernamentali”, a declarat Klaus Iohannis

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis
 
 
 
Loading...