Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis l-a numit consilier prezidențial pe Bogdan Aurescu

Klaus Iohannis l-a numit consilier prezidențial pe Bogdan Aurescu

Un articol de: - 05 Mai 2016, 15:35
Klaus Iohannis l-a numit consilier prezidențial pe Bogdan Aurescu Eveniment

Președintele Klaus Iohannis l-a numit în funcția de consilier prezidențial pe Bogdan Aurescu.


”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a numit în funcția de Consilier Prezidenţial, Departamentul Politică Externă, pe domnul Bogdan Lucian Aurescu, începând cu data de 6 mai a.c.”, se arată într-un comunicat al Administrației prezidențiale.

Aurescu a fost Ministru de Externe în perioada noiembrie 2014 - noiembrie 2015.  Anterior, acesta a îndeplinit numeroase funcții în cadrul aceluiași Minister: consilier la Cabinetul Ministrului, director adjunct al Direcției Juridice și Tratate, director al Cabinetului Ministrului, director al Direcției Drept Internațional și Tratate, director general al Direcției Generale Afaceri Juridice, subsecretar de stat, sgent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, secretar de stat, agent al României la Curtea Internațională de Justiție de la Haga. 


Bogdan Aurescu este doctor în ştiinţe juridice, specializarea drept, cu calificativul „foarte bine” şi distincţia « Summa cum laude », cu teza „Conceptul de suveranitate şi supremaţia dreptului internaţional” (2003), potrivit mae.ro.

Citeşte mai multe despre:   Bogdan Aurescu,   consilier prezidential