Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis, la Alba Iulia: Națiunea română va fi puternică prin unitatea ei și prin refacerea încrederii (VIDEO)

Klaus Iohannis, la Alba Iulia: Națiunea română va fi puternică prin unitatea ei și prin refacerea încrederii (VIDEO)

Un articol de: - 01 Dec 2014, 12:54
Klaus Iohannis, la Alba Iulia: Națiunea română va fi puternică prin unitatea ei și prin refacerea încrederii (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a declarat, la Alba Iulia, în cadrul festivităţilor organizate de Ziua Naţională, că în calitate de preşedinte al României îşi propune redescoperirea ideii de unitate naţională, care presupune asumarea unor obiective naţionale, acţiunea comună în atingerea lor şi refacerea încrederii.

"Ca preşedinte al României, îmi propun să redescoperim împreună ideea de unitate naţională. Ziua de astăzi este cel mai bun prilej pentru a vedea care sunt marile noastre restanţe",  a spus Iohannis.

El a precizat că, în perspectiva aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, România trebuie să aibă obiective naţionale, legate de de locul ei în Europa şi în lume, de propria sa dezvoltare, de reducerea decalajelor între regiuni, de conectare la Europa prin infrastructură, precum şi obiective naţionale legate de educaţie, de reformarea instituţiilor publice care servesc cetăţenii.

"Suntem astăzi o națiune de cetățeni care au arătat în fața întregii lumi că prețuiesc valorile democrației și că își doresc o schimbare", a mai spus Iohannis.

Totodată, președintele ales a precizat și că atingerea obiectivelor României nu este posibilă fără redescoperirea încrederii.

”E nevoie de redescoperirea încrederii. Suspiciunea permanentă, îndoiala, teama, nesiguranța ne-au îndepărata unii de alții mai ales în ultimii ani. Fără reconstrucția încrederii vom repeta la nesfârșit acealeși greșeli. Națiunea româna va fi puternică prin unitatea ei și prin refacerea încrederii. Fiecare din noi are un rol în această construcție.”, a mai afirmat președintele ales.

Klaus Iohannis, la festivitățile organizate la Alba Iulia de Ziua Națională


Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Stiri Alba Iulia,   ziua nationala,   1 Decembrie