Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis, la exercițiul militar multinațional "Saber Guardian-16", în Poligonul Cincu: Este expresia angajamentului nostru de a contribui la construcţia de securitate în regiune

Klaus Iohannis, la exercițiul militar multinațional "Saber Guardian-16", în Poligonul Cincu: Este expresia angajamentului nostru de a contribui la construcţia de securitate în regiune

Un articol de: - 04 Aug 2016, 14:15
Klaus Iohannis, la exercițiul militar multinațional "Saber Guardian-16", în Poligonul Cincu: Este expresia angajamentului nostru de a contribui la construcţia de securitate în regiune Foto: caleaeuropeana.ro Eveniment

Președintele Klaus Iohannis a vizitat, joi, baza militară de la Cincu, județul Brașov, unde se desfășoară exercițiul militar multinațional “Saber Guardian-16”.

Șeful statului a declarat că Parteneriatul Strategic cu SUA şi apartenenţa la NATO reprezintă ”piloni ai politicii externe şi de securitate”, iar acest exercițiu este ”una din expresiile practice ale angajamentului României de a fi un partener credibil şi de a contribui la construcţia de securitate din regiune”.

”Este primul exerciţiu major găzduit de România după Summitul NATO de la Varşovia, care prefigurează un program foarte intens deja pentru anul 2017. Pentru România, Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii şi apartenenţa la NATO reprezintă piloni ai politicii externe şi de securitate, iar exerciţiul de astăzi este una din expresiile practice ale angajamentului nostru de a fi un partener credibil şi de a contribui la construcţia de securitate din regiune. Avem astfel oportunitatea de a creşte interoperabilitatea acţiunilor în cadru întrunit şi multinaţional, în facilităţile de instruire puse la dispoziţie de România”, a afirmat Klaus Iohannis, conform news.ro.

”Saber Guardian-16” de la Cincu permite României să îşi evalueze nivelul de dotare şi calitatea echipamentelor militare, precum şi măsura în care acestea corespund ”nivelului de ambiţie asumat”, a mai precizat Iohannis.

Peste 2.700 de militari din cinci ţări membre ale NATO (Bulgaria, Canada, Polonia, România şi Statele Unite ale Americii) şi cinci state membre ale Parteneriatului pentru Pace (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina) participă până 7 august, la exerciţiul multinaţional ”Saber Guardian -16”, ce se desfăşoară la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre din Cincu.