Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis, la reuniunea Consiliului European: Șeful statului va pleda pentru un BREXIT 'ordonat'

Klaus Iohannis, la reuniunea Consiliului European: Șeful statului va pleda pentru un BREXIT 'ordonat'

Un articol de: B1.ro - 16 Oct 2019, 15:43
Foto: presidency.ro Eveniment

Președintele Klaus Iohannis participă, joi și vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Printre subiectele aflate pe agenda de discuții a reuniunii se numără și Brexit-ul. Șeful statului va continua să susțină importanța asigurării unei retrageri ordonate a Marii Britanii din Uniunea Europeană, anunță Administrația Prezidențială.

"În acest sens, Acordul de retragere reprezintă instrumentul cel mai eficient pentru limitarea impactului negativ al retragerii Marii Britanii din UE, garantarea drepturilor și oferirea de siguranță pentru cetățeni și mediul de afaceri. Acordul de retragere reprezintă un pas necesar înspre consolidarea încrederii între cele două părți și o garanție pentru asigurarea unor relații cât mai strânse între Uniune și Marea Britanie după Brexit", transmite sursa citată.

De asemenea, la reuniunea de la Bruxelles se va mai discuta despre viitorul buget multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, următorul ciclu instituțional la nivel european, combaterea schimbărilor climatice, extinderea Uniunii, precum și relația cu Turcia. 

"În acest context, Președintele Klaus Iohannis va pleda pentru un buget ambițios, capabil să ducă la îndeplinirea obiectivelor Agendei strategice a UE, care să asigure realizarea cu succes a obiectivelor Uniunii pentru deceniul viitor. Președintele României va arăta, de asemenea, că țara noastră sprijină ferm menținerea unor alocări semnificative pentru Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună, două politici comunitare esențiale datorită contribuției lor semnificative la sporirea investițiilor europene și continuarea procesului de convergență la nivel european", potrivit Administrației Prezidențiale.

 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis
 
Loading...