Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis: Medicii, asistenții medicali, infirmierii, ambulanțierii sunt eroii Europei de astăzi

Klaus Iohannis: Medicii, asistenții medicali, infirmierii, ambulanțierii sunt eroii Europei de astăzi

Un articol de: Elena Stanciu - 08 Mai 2021, 21:24
Klaus Iohannis: Medicii, asistenții medicali, infirmierii, ambulanțierii sunt eroii Europei de astăzi Foto: presidency.ro Eveniment

Președintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj în deschiderea concertului extraordinar „Victoria medicinei - renașterea muzicii”, susținut de Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor". În mesajul său, șeful statului s-a referit la ”două componente esențiale pentru durabilitatea oricărei societăți - sănătatea și cultura”. Astfel, Klaus Iohannis a subliniat că în Europa de astăzi, reprezentanții personalului medical sunt adevărații eroi.

 

Klaus Iohannis: Sănătatea și cultura sunt două componente esențiale pentru durabilitatea oricărei societăți

 

”Acest moment omagial reunește două componente esențiale pentru durabilitatea oricărei societăți - sănătatea și cultura. Împletirea armonioasă a acestora inspiră în crearea unui regal muzical de excepție.

Felicit Fundația Medicina și Muzica și Fundația Constantin Silvestri pentru această inițiativă și îmi exprim prețuirea pentru membrii Orchestrei Medicilor. Prin profesionalism, talent și grijă pentru acuratețe ați reușit să cuceriți inimile iubitorilor de gen, iar bucuria revederii reprezintă o recunoaștere a valorii deosebite a activității dumneavoastră.

Concertul de astăzi oferă o nouă oportunitate pentru a transmite respectul și recunoștința noastră față de efortul, sacrificiile și tributul greu plătit de personalul medical în lupta cu pandemia.

Fiecare epocă își are propriii săi eroi și cred cu tărie că medicii, asistenții medicali, infirmierii, ambulanțierii, toți cei care au făcut posibilă depășirea acestei grele încercări sunt eroii Europei de astăzi”, se arată în mesajul președintelui, care a fost prezentat de consilierul preizdențial Diana-Loreta Păun, potrivit Administrației Prezidențiale

Totodată, președintele a subliniat că revenirea la normalitate depinde de fiecare persoană în parte iar pentru asta este nevoie de solidaritate.

”Muzica este, fără îndoială, cel mai potrivit limbaj pentru a transmite un mesaj universal de speranță și încredere. Reîntoarcerea la normalitatea care ne lipsește tuturor este tot mai aproape, dar depinde de fiecare dintre noi ca acest obiectiv să devină realitate cât mai curând. Împreună putem pune capăt acestei pandemii și ne putem recâștiga dreptul la o viață fără restricții.Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Este esențial să reconfirmăm, prin solidaritate și parteneriat, că rămânem uniți în voința de a trece cu bine și peste această perioadă dificilă, hotărâți să construim un viitor mai bun împreună”, a mai transmis Klaus Ionannis.

 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis