Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis, mesaj pentru noul arhiepiscop romano-catolic de Alba Iulia: Să ne respectăm credinţele, dar să depăşim diviziunile

Klaus Iohannis, mesaj pentru noul arhiepiscop romano-catolic de Alba Iulia: Să ne respectăm credinţele, dar să depăşim diviziunile

Un articol de: George Lupu - 22 Feb 2020, 20:57
Foto: presidency.ro Eveniment

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, sâmbătă, cu ocazia instalării Monseniorului Kovács Gergely ca Arhiepiscop al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba-Iulia. 

Șeful statului  amintit, în mesajul său, de vizita din 2019, a Papei Francisc în România, precizând că Suveranul Pontif i-a îndemnat atunci pe români să respectăm identitățile și credințele, dar în același timp să depășească diviziunile.

Astfel, Klaus Iohannis și-a exprimat săeranța că noul Arhiepiscop al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba-Iulia va construi ”un dialog rodnic cu toţi fraţii creştini, pentru binele comun”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale. 

Redăm, mai jos, mesajul integral al președintelui Klaus Iohannis

Instalarea Înaltpreasfinţiei Voastre în fruntea Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia de către Sanctitatea Sa Papa Francisc şi consacrarea ca păstor al credincioşilor Arhidiecezei de Alba Iulia îmi oferă fericita ocazie de a vă felicita şi de a vă transmite cele mai sincere urări de sănătate, bucurie duhovnicească şi slujire rodnică în această importantă misiune pe care v-a încredinţat-o Biserica Romano-Catolică.

Prin numirea Excelenței Voastre, înțelegem că Sanctitatea Sa transmite Arhidiecezei, dar și societății românești în ansamblul ei, din nou, un mesaj de iubire și încurajare. Ne amintim cu bucurie de vizita de stat, pastorală și ecumenică de anul trecut a Sanctității Sale. La Șumuleu Ciuc, Sfântul Părinte Papa Francisc a repetat chemarea de a merge împreună, de a fi pelerini ai secolului XXI. Ne-a îndemnat să ne respectăm identitățile și credințele, dar în același timp să depăşim diviziunile, să ne imaginăm şi să construim împreună lumea de mâine, pe care o vom dărui generaţiilor următoare.

Am convingerea că în fruntea Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia veți păstori în acest spirit pe credincioșii romano-catolici și veți construi un dialog rodnic cu toţi fraţii creştini, pentru binele comun. În această misiune aveți încurajarea mea și sprijinul Statului Român!

Ceremonia instalării Excelenței Voastre se petrece în locul unde se odihnește Ioannes Corvinus, cel care a fost lumina lumii pentru creştinii români, maghiari și sârbi. Fie ca sărbătoarea de astăzi să rămână vie în amintirea celor prezenţi, întru mulţi şi fericiţi ani!

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis