Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Iohannis, de Ziua Aviației: Transmitem recunoștința și admirația noastră tuturor celor care au îmbrățișat nobila profesie de aviator în slujba Aripilor Românești

Iohannis, de Ziua Aviației: Transmitem recunoștința și admirația noastră tuturor celor care au îmbrățișat nobila profesie de aviator în slujba Aripilor Românești

Un articol de: Redacția B1.ro - 20 Iul 2019, 10:54
Eveniment

Klaus Iohannis a salutat lansarea misiunilor de poliție aeriană cu avioane F-16, sub comandă națională. Cu prilejul Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene, președintele a transmis ”recunoștința și admirația noastră tuturor celor care au îmbrățișat nobila profesie de aviator în slujba Aripilor Românești”.

”Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene onorează curajul și devotamentul temerarilor zborului. În această zi, aflată sub patronajul Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, transmitem recunoștința și admirația noastră tuturor celor care au îmbrățișat nobila profesie de aviator în slujba Aripilor Românești. Această structură performantă a sistemului național de securitate îndeplinește misiuni complexe pentru protejarea suveranității spațiului aerian al României, asigurarea transporturilor aeriene și cooperarea cu statele aliate în cadrul misiunilor de menținere a păcii, precum și participarea la înlăturarea urmărilor calamităților naturale sau în cazul unor situații de urgență", se arată în mesajul transmis de președintele Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale.

Iohannis a insistat că Forțele Aeriene Române trebuie să continue procesul amplu de modernizare.

"În acest context, salut lansarea misiunilor de Poliție aeriană cu avioane F-16, sub comandă națională, ca rezultat concret al acordului politic încheiat cu partidele parlamentare, la începutul mandatului meu de președinte, privind creșterea finanțării cheltuielilor de apărare până la 2% din PIB. Toți cei implicați în industria aviației civile - de transport, utilitară și sportivă - contribuie la dezvoltarea țării noastre și merită recunoștința noastră, la fel ca toți aviatorii militari și civili care salvează vieți omenești ori desfășoară activități de cercetare, promovând, astfel, știința aeronautică românească", transmite șeful statului.

"Sunt convins că veți continua, cu același profesionalism, să contribuiți la îndeplinirea de către România a obiectivelor sale fundamentale de politică externă, pe linia apartenenței la NATO și UE și a Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii", conchide președintele.

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este sărbătorită la 20 iulie.

Citeşte mai multe despre:   klaus iohannis
 
 
 
Loading...