Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis: Nu există nici o intenție să promovez o carantină la nivel național după alegerile parlamentare. Lockdown-ul nu se întâmplă. Vom continua să instituim măsuri zonale, unde situația o impune

Klaus Iohannis: Nu există nici o intenție să promovez o carantină la nivel național după alegerile parlamentare. Lockdown-ul nu se întâmplă. Vom continua să instituim măsuri zonale, unde situația o impune

Un articol de: Beatris Ionita - 25 Noi 2020, 18:16
Klaus Iohannis: Nu există nici o intenție să promovez o carantină la nivel național după alegerile parlamentare. Lockdown-ul nu se întâmplă. Vom continua să instituim măsuri zonale, unde situația o impune Eveniment

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, că nu intenționează să reinstituie carantina la nivelul întregii țări, după alegerile parlamentare de pe 6 decembrie. 

"În acest context de carantină și lockdown, vreau să fie foarte clar: nu există nici o intenție, eu nu intenționez să promovez o carantină la nivel național după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet, fiindcă sunt politicieni fără scrupule care încearcă să se promoveze cu știri de tip senzațional. Deci, lockdown-ul nu se întâmplă. Abordarea s-a dovedit că dă rezultate. Vom continua să instituim măsuri zonale sau regionale, în localități, unde situația o impune, deci unde avem o creștere prea mare", a declarat președintele țării. 

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Necesitatea carantinarii unor localități

 

Președintele a declarat că a cerut INSP o analiză privind evoluția epidemiei în orașele carantinate. Potrivit acestuia, datele relevă că începând cu 20 noiembrie la nivel național se observă o tendință de scădere a infecțiilor.

“Acest lucru se reflectă atât în numărul de infecții săptămânale și în media zilnică. Acest grafic arată evoluția de la începutul pandemiei și se vede foarte clar cum, de câteva zile bune, am ajuns pe un palier și tendința este de scădere.Sunt date concrete, care dovedesc că măsurile luate de autorități au fost corecte și că populația a respectat măsurile”, a spus Iohannis.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Cu toate acestea, șeful statului explică faptul că, la nivelul unor localități se impune carantinarea din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

Nu am învins virusul: măsurile rămân în vigoare. Orice relaxare prematură periclitează rezultatele obținute.

De ce e nevoie de carantinare în localități? Când rata de infectare crește prea mult se impun măsuri suplimentare, adică carantinare zonală, care reduce mobilitatea. Locuitorii se întâlnesc mai rar, inhibând răspândirea virusului”, a spus Iohannis.

 

De ce nu Bucureștiul nu intră în carantină 

 

Întrebat despre o posibilă carantinare a Capitalei, ținându-se cont că de peste o lună orașul se află în scenariul roșu, Iohannis a precizat că ‘nu este o decizie ușoară’.

“Decizia de carantinare nu e ușoară, fiindcă impactează viața tuturor locuitorilor. Exact din acest motiv am solicitat INSP o metodologie clară pentru carantinare. E un sistem de puncte pentru diferite criterii și în final se face o sumă, iar carantinarea se poate lua în calcul local când punctajul devine foarte mare. Am întrebat azi unde stăm și pentru București încă nu s-a ajuns, din fericire, la un număr de puncte care să aducă carantinarea”, a spus Iohannis.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   lockdown,   carantina romania,   alegeri parlamentare