Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis: Oricât de diferite ar fi opiniile noastre despre educație, în mod fundamental ne dorim un învățământ superior performant, care produce elite (VIDEO)

Klaus Iohannis: Oricât de diferite ar fi opiniile noastre despre educație, în mod fundamental ne dorim un învățământ superior performant, care produce elite (VIDEO)

Un articol de: - 05 Oct 2015, 11:05
Klaus Iohannis: Oricât de diferite ar fi opiniile noastre despre educație, în mod fundamental ne dorim un învățământ superior performant, care produce elite (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Președintele Klaus Iohannis a participat, luni, la festivitatea de deschidere a noului an academic, la Universitatea din București, unde a vorbit despre sistemul educațional din România.

"Începutul anului universitar ne regăsește în ipostaze diferite dar preocupări comune. Pentru studenți începe un an nou de studiu și creștere. Pentru comunitatea academică, acest moment marchează debutul unor noi provocări și experiențe, pentru autorități ar trebui să fie un moment de reflexie asupra sistemului universitar. Iar pentru mine, ca președinte, este ocazia perfectă de a aduce în discuție tema educației", a declarat președintele.

Șeful statului a adus în discuție câteva modalități prin care învățământul universitar din România să devină unul performant, apreciat la nivel internațional.

"Spun că în ciuda ipostazelor diferite, avem preocupări comune pentru că fiecare dintre noi recunoaștem rolul universității pentru dezvoltarea unei societăți. Oricât de diferite ar fi opiniile noastre despre educație, în mod fundamental ne dorim un învățământ superior performantk, care produce elite, care câștigă apreciere internațională, care formează caractere și promovează valori", a adăugat Iohannis.

Acesta a abordat câteva teme particulare, precum egalitatea de șanse pentru toți studenții, dar și rolul invățământului în creșterea economică prin crearea unui sistem care oferă absolvenților oportunități de angajare.

"A gândi pe termen lung un sistem care oferă absolvenţilor oportunităţi de angajare nu este doar o chestiune economică şi cu atât mai puţin una exclusiv personală, ci ţine chiar de securitatea naţională. Educaţia de calitate, conectată la piaţa muncii, creşterea economică şi dezvoltarea unei societăţi sunt faţetele aceluiaşi întreg şi se condiţionează reciproc", a spus Iohannis.

Klaus Iohannis, urări la începutul anului universitar 2015Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   invatamant