Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis: Pe măsură ce epidemia scade în intensitate, există posibilitatea ca unele persoane să considere că ce a fost mai rău a trecut și că nu mai are rost să se vaccineze. Este însă o falsă senzație de securitate! (VIDEO)

Klaus Iohannis: Pe măsură ce epidemia scade în intensitate, există posibilitatea ca unele persoane să considere că ce a fost mai rău a trecut și că nu mai are rost să se vaccineze. Este însă o falsă senzație de securitate! (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 18 Mai 2021, 17:35
Klaus Iohannis: Pe măsură ce epidemia scade în intensitate, există posibilitatea ca unele persoane să considere că ce a fost mai rău a trecut și că nu mai are rost să se vaccineze. Este însă o falsă senzație de securitate! (VIDEO) Foto: presidency.ro Eveniment

Președintele Klaus Iohannis a făcut, marți, un nou apel la români să continue să se vaccineze în număr cât mai mare împotriva noului coronavirus. În declarația de presă pe care a susținut-o la Palatul Cotroceni, la finalul discuțiilor cu reprezentanții Guvernului despre campania de imunizare a populației, șeful statului a atras atenția asupra unei ”false senzații de securitate” pe care ar putea-o resimți unele persoane nevaccinate în contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăvire este în scădere.

 

Klaus Iohannis: Până când nu vom fi imunizați într-un procent semnificativ, pandemia nu se poate încheia

 

”Obiectivul campaniei de vaccinare este, pe termen scurt, acela de a reduce numărul îmbolnăvirilor, spitalizărilor și deceselor provocate de COVID-19, iar acest lucru se întâmplă deja. Pe termen mediu, scopul este, bineînțeles, acela de atinge pragul critic de imunitate care să stopeze definitiv transmiterea comunitară a virusului.

Atrag atenția asupra unui potențial pericol, poate nu îndeajuns de bine conștientizat sau explicat. Pe măsură ce epidemia scade în intensitate, există posibilitatea ca unele persoane să considere că ce a fost mai rău a trecut și că nu mai are rost să se vaccineze.

Este însă o falsă senzație de securitate! Până când nu vom fi imunizați într-un procent semnificativ, pandemia nu se poate încheia, iar riscul pentru cei nevaccinați de a face o formă severă a bolii rămâne unul ridicat. Așadar, dragi români, nu ezitați să vă vaccinați!”, a avertizat Klaus Iohannis.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Klaus Iohannis cere accelerarea campaniei de vaccinare în mediul rural 

 

În acest context, președintele a vorbit și despre necesitatea ca vaccinarea anti-COVID-19 să ajungă și la persoanele care trăiesc în mediul rural, și a făcut apel la implicare din partea autorităților locale. 

”Primarii și alte autorități locale, indiferent de culoarea politică, trebuie să se implice activ în campania de vaccinare. Succesul pe care l-am avut până acum este preponderent în mediul urban, de aceea este important să acționăm mai intens și în zona rurală, pentru că acolo, accesul la un centru de vaccinare este, de multe ori, mai dificil. Oamenii trebuie să fie informați, în localitățile mici, chiar să se meargă din poartă în poartă pentru a le spune oamenilor cât de important este să se vaccineze. Aici intervin centrele mobile, care sunt esențiale pentru a crește ritmul de imunizare și în mediul rural”, a mai spus Klaus Iohannis

 

 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   vaccinare anti-COVID-19,   campanie de vaccinare