Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis, AVERTISMENT PENTRU GUVERN: Responsabilitatea în politicile economice are de suferit de pe urma tentațiilor și deciziilor populiste (VIDEO)

Klaus Iohannis, AVERTISMENT PENTRU GUVERN: Responsabilitatea în politicile economice are de suferit de pe urma tentațiilor și deciziilor populiste (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 10 Apr 2019, 10:42
Foto: B1.ro Eveniment

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în discursul pe care l-a susținut în cadrul Forumului European pentru Antreprenoriat, că decidenții guvernamentali trebuie ”să asigure un cadru legal stabil, predictibil și rezonabil”. 

Totodată, șeful statului a avertizat că ”responsabilitatea în politicile economice are de suferit de pe urma tentațiilor și deciziilor populiste”. 

”Europa are nevoie de un «nou suflu antreprenorial». Trebuie să încurajăm asumarea de «riscuri creative» și să stimulăm investițiile în cercetare și inovare. Este imperativ să mobilizăm resurse insuficient apreciate și valorificate, precum energiile creative ale tinerei generații sau ale antreprenoriatului feminin.

Trebuie să recunoaștem faptul că antreprenoriatul și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii reprezintă piloni ai prosperității și competitivității globale a Europei”, a spus Klaus Iohannis

În acest context, președintele a avut un mesaj și pentru membrii Guvernului. 

”Suntem conștienți că IMM-rile reprezintă unul dintre cele mai vulnerabile segmente la schimbările din mediul economic și cel de reglementare. Decidenții guvernamentali, și mă refer aici inclusiv la situația din România, au datoria să asigure un cadru legal stabil, predictibil și rezonabil. (...)

Trebuie să o spunem deschis: responsabilitatea în politicile economice are de suferit de pe urma tentațiilor și deciziilor populiste, care nu ajută deloc la rezolvarea problemelor reale cu care se confruntă societățile noastre.

Dificultățile prin care trec mulți dintre cetățenii noștri au nevoie de soluții serioase și sustenabile, care să genereze prosperitate pe termen lung.

Uniunea Europeană trebuie și poate să acționeze mai aproape de cetățenii săi și împreună cu întreprinzătorii săi”, a mai spus Klaus Iohannis

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis
 
 
 
Loading...