Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis respinge cotele obligatorii de refugiați: Am luat act cu nemulțumire de ceea ce s-a decis la nivel european (VIDEO)

Klaus Iohannis respinge cotele obligatorii de refugiați: Am luat act cu nemulțumire de ceea ce s-a decis la nivel european (VIDEO)

Un articol de: - 10 Sep 2015, 12:47
Klaus Iohannis respinge cotele obligatorii de refugiați: Am luat act cu nemulțumire de ceea ce s-a decis la nivel european (VIDEO) Eveniment

Președintele Klaus Iohannis a respins cotele obligatorii de refugiați, informează B1 TV. Reacția președintelui vine ca urmare a solicitării UE către România de a primi peste 6.000 de imigranți sosiți din Grecia, Italia și Ungaria.

Președintele Iohannis a subliniat că a discutat cu ministrul de interne pe tema imigranților, iar mandatul țării noastre pentru Consiliul JAI este să nu se accepte cotele obligatorii.

"Am luat act cu oarece nemulțumire de acest proiect prezentat în Parlamentul European, faptul că din partea Comisiei s-a lucrat pe un proiect destul de birocratic care a fost prezentat După părerea mea nu va duce spre o soluționare, Oricum avem de-a face cu un proiect care prevede și detalii care poate n-ar fi fost necesare în această facă a numărului de imigranți care vor putea fi repartizați în diferite state. Luni, în 14 septembrie, se va reuni în ședința extraordinară Consiliul JAI, unde se va lua în discuție această chestiune. Din partea României va participa ministrul de Interne, cu care am avut o discuție în această dimineață, iar mandatul ministrului de Interne la conferința JAI este să nu declare adeziunea noastră pentru cotele obligatorii", a precizat șeful statului, la Palatul Cotroceni.

"Aici nu vorbim de cifre. E vorba de oameni și nu de piese care trebuie numărate, vorbim de imigranții care vin in Europa. În al doilea rând, vorbim de o solidaritate pe care România și-a declarat-o nu doar prin vorbe, ci și prin oferte de a primi un număr mare pentru noi de refugiați, ceea ce nu considerăm că este o soluție și nu cred că este oportun să vorbim de cote obligatorii calculate într-un mod foarte birocratic contabilicește aș putea spune, fără a consulta statele membre",
a răspuns Iohannis la întrebarea dacă România nu primește sub nicio formă mai mulți refugiați decât 1.785 de persoane.

România ar urma să preia 4.646 dintre cei 120.000 de noi refugiați aflați în Italia, Grecia și Ungaria, potrivit schemei de redistribuire de urgență a refugiaților între statele membre ale Uniunii Europene, care face parte dintr-un plan în șapte puncte pentru soluționarea crizei refugiaților cu care se confruntă Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene dat publicității miercuri la Strasbourg.


Klaus Iohannis respinge cotele obligatorii de refugiați


Iohannis, despre cotele obligatorii de refugiați: Am luat act cu nemulțumire de ceea ce s-a decis la nivel european

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis