Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Preşedintele Klaus Iohannis a demis un judecător de la Tribunalul Bucureşti: Care este motivaţia din spatele deciziei

Preşedintele Klaus Iohannis a demis un judecător de la Tribunalul Bucureşti: Care este motivaţia din spatele deciziei

Un articol de: B1.ro - 10 Aug 2018, 14:10
Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de eliberare din funcţie a judecătoarei Antonela-Anemary Cristea (fostă Costache). Aceasta deciziei vine în urma unei propunerei făcute de CSM după ce magistratul a fost condamnat definitiv la închisoare.

Antonela Cristea a fost condamnată defititiv de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 30 mai la 6 ani de închisoare. În acelaşi dosar a fost condamnată şi judecătoarea Viorica Dinu la o pedeapsă de 7 ani de închisoare.

Aceasta au fost trimise în judecată de către DNA pentru două infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă, fiind acuzate, printre altele, că au cerut 150.000 de euro pentru eliberarea din arest a lui Dinel Staicu.

Potrivit DNA, în cursul anului 2011, Dinu Viorica şi Antonela Costache, judecătoare la Tribunalul Bucureşti, au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat Daniel Petre (avocat), Angela Cîrlan şi Sorin Vasilescu (grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti), în scopul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie judiciară şi informatice, urmărindu-se obţinerea de beneficii materiale. Gruparea era sprijinită de Leon-Marius Neagu, Tudor Marian-Vasile, Daniela Petre şi Iulia Neamţu.

În acest context, mituitorii sau cumpărătorii de influenţă accesau, în mod direct sau prin alte persoane interpuse, gruparea infracţională.

Judecătoarele se foloseau de calitatea de magistraţi pentru a promite pronunţarea hotărârilor judecătoreşti dorite de mituitorii sau cumpărătorii de influenţă, în cazurile în care erau învestite să judece respectivele cauze penale.

Tot vineri, şeful statului a semnat decretele de eliberare din funcţie a altor magistraţi ca urmare a pensionării acestora. Este vorba despre: Daniella Berbecariu - judecător la Tribunalul Bistriţa-Năsăud; Mariana Pelelungă, judecător, preşedintele Judecătoriei Hârşova; Emilia Vasile - procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi; Daniela Peicu - procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea; Ana Duşa - procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Topliţa; Vasilii Pretula - procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi; colonelul magistrat Stelea Covei - procuror militar şef al Serviciului de urmărire penală şi judiciar din cadrul Secţiei Parchetelor Militare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; Ilie Picioruş - procuror şef adjunct delegat al Secţiei de resurse umane şi documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; Iulia Paisa, judecător, preşedintele Judecătoriei Piatra Neamţ.
 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   DNA
 
 
 
Loading...