Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis, ședință pe tema fondurilor europene: Ludovic Orban și alți membri ai Guvernului, convocați la Palatul Cotroceni

Klaus Iohannis, ședință pe tema fondurilor europene: Ludovic Orban și alți membri ai Guvernului, convocați la Palatul Cotroceni

Un articol de: Elena Stanciu - 28 Oct 2020, 10:53
Klaus Iohannis, ședință pe tema fondurilor europene: Ludovic Orban și alți membri ai Guvernului, convocați la Palatul Cotroceni Foto: presidency.ro Eveniment

Președintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, la Palatul Cotorceni, o ședință pe tema fondurilor europene, informează Administrația Prezidențială. La discuțiile care sunt programate la ora 15.00 vor participa prim-ministrul Ludovic Orban, viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

 

Ședință pe tema fondurilor europene la Palatul Cotroceni 

 

Premierul Ludovic Orban declara recent, referindus-e la viitoarele alegeri parlamentare, că după scrutinul din 6 decembrie, România va avea parte de multe oportunități, având la dispoziție resurse financiare consistente, peste 80 miliarde de euro numai din fonduri europene.

„Mai avem puţin până în 6 decembrie, când vor fi alegeri pentru Parlament, după care vom urma patru ani de pace politică, vom avea patru ani fără alegeri. Nu numai că vom avea patru ani de pace politică în care vom putea conlucra, pentru că nu mai bate la uşă nicio competiţie electorală care să scoată din noi dorinţa de a lua faţa celorlalţi, dar va fi o perioadă în care România va avea oportunităţi cu care nu s-a mai întâlnit în istoria sa recentă şi chiar în istoria sa. Atât oportunităţi legate de poziţia geostrategică, cât şi oportunităţi legate de mişcarea economiei mondiale, cât mai ales oportunităţile care vor fi create de posibilitatea de accesare a unor resurse financiare cum nu am mai accesat de-a lungul timpului, şi aici este vorba de peste 80 miliarde de euro numai din fonduri europene (...) Cred că aceşti patru ani pot să reprezinte pentru România o evoluţie spectaculoasă care să ne plaseze în rândul celor mai dezvoltate ţări la nivel european, cel puţin să devenim un fel de tigrii ai Europei Centrale şi de Est”, spunea șeful Guvernului în cadrul unei vizite la Arad.

 

Ludovic Orban: Încercăm să simplificăm cât mai mult accesul la fonduri europene

 

Anterior, tot Ludovic Orban precizase că implementarea proiectelor cu fonduri europene a fost de multe ori îngreunată chiar de unii funcționari români, subliniind că este nevoie de o simplificare a procedurilor.

„Din păcate, foarte multe proceduri birocratice complicate nu provin neapărat din reglementările europene sau din exigenţele care sunt impusă de la nivel european în derularea proiectelor, foarte multe proceduri izvorăsc din mintea multor funcţionari români care sunt implicaţi în realizarea ghidurilor. Aici încercăm să simplificăm cât mai mult accesul la fonduri europene”, a declarat Orban.Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

Totodată, Orban a anunțat că Guvernul pe care îl conduce a început deja să facă demersuri pentru a atrage cât mai multe fonduri europene, refeindu-se mai ales la investițiile în infrastructura de transport și energetică

„Încercăm să pregătim foarte bine terenul pentru o mai bună absorbție a fondurilor europene. Pe următorii patru ani va trebui să ne concentrăm pe utilizarea tuturor resurselor și pentru fructificarea tuturor oportunităților, iar Guvernul a deschis ușa larg tuturor investitorilor, care au un partener serios în Guvern”, a mai spus Ludovic Orban.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Ludovic Orban,   fonduri europene