Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis: Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat

Klaus Iohannis: Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat

Un articol de: Elena Stanciu - 04 Mar 2021, 13:56
Klaus Iohannis: Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat Foto: presidency.ro Eveniment

Președintele Klaus Iohannis cere ministrului Justiției să vină cu explicații publice cu privire la decizia instanței de clasare a dosarului privind violențele din 10 august 2018 de la protestul Dasporei din Piața Victoriei.

 

Klaus Iohannis cere explicații din partea ministrului Justiției după clasarea dosarului ”10 august”

 

”Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă.”, a transmis Klaus Iohannis printr-un mesaj publicat pe Facebook.

Klaus Iohannis: Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat

Cererea DIICOT de redeschidere a dosarului violențelor din 10 august 2018 a fost respinsă, marți, de judecătorii de la Tribunalul București. Decizia este definitivă.

 

Florin Cîțu, despre clasarea dosarului ”10 august”: Sunt dezamăgit

 Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

O reacție a venit, miercuri și din partea premierului Florin Cîțu. Acesta s-a declarat dezamăgit de hotărârea judecătorilor și a precizat că așteaptă un punct de vedere din partea experților. 

„Este o decizie a Tribunalului și nu pot să comentez decât ca cetățean. Sunt dezamăgit, vedem că în România nimeni n-a tras în noi în decembrie, nimeni nu raspunde pentru mineriade, și avem iarăși aici încă un eveniment unde e foarte greu să găsim responsabili. În ceea ce mă privește, mă voi asigura că niciodată cetățenii României nu vor mai avea de suferit de pe urma unui stat abuziv așa cum a fost aceste situații”, a declarat Florin Cîțu. 

 

Tribunalul București: Hotărârea judecătorească este adoptată pe baza dispoziţiilor legale, nu pe bază de emoţii şi sentimente

 

Reprezentanții Tribunalului București au transmis, miercuri, în urma criticilor apărute în spațiul public cu privire la decizia de clasare pronunțată de instanță, că hotărârea a fost luată ținând cont de prevederile legii, în baza probelor și nu ”pe bază de emoții și sentimente”.

„Hotărârea judecătorească este adoptată pe baza dispoziţiilor legale incidente cauzei şi pe baza probatoriului administrat pe parcursul fazelor procesuale specifice, nu pe bază de emoţii şi sentimente.

Constatând că reacţiile manifestate provin preponderent din partea reprezentanţilor puterilor legislativă şi executivă, Tribunalul Bucureşti reaminteşte dispoziţiile constituţionale conform cărora în statul de drept şi în democraţie cele 3 puteri ale statului: legislativă, executivă şi judecătorească sunt separate şi în echilibru, colaborează şi se respectă reciproc,independent dacă soluţiile adoptate de fiecare dintre acestea sunt sau nu în acord cu aşteptările exponenţilor lor, se arată în comunicatul de presă transmis de Tribunalul București. 

 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   dosarul 10 August