Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis, vizită la Call Center DSP Bucureşti, la Arena Naţională / „Haideți să respectăm cu toții normele pentru a avea sărbători fără alte restricții”

Klaus Iohannis, vizită la Call Center DSP Bucureşti, la Arena Naţională / „Haideți să respectăm cu toții normele pentru a avea sărbători fără alte restricții”

Un articol de: Andrei Ștefan - 29 Noi 2020, 10:12
Klaus Iohannis, vizită la Call Center DSP Bucureşti, la Arena Naţională / „Haideți să respectăm cu toții normele pentru a avea sărbători fără alte restricții” foto: Inquam Photos / George Calin Eveniment

UPDATE:

Principalele declarații ale șefului statului, după vizita la Call Center DSP Bucureşti:

Am vizitat astăzi Call Center-ul instalat aici, în Arena Națională, și pot să vă spun din capul locului că am rămas foarte plăcut impresionat. Câteva sute de voluntari, în total 500 de voluntari, lucrează aici și vin în sprijinul efectiv al activității DSP.

Am găsit acum, în această tură, foarte mulți oameni, și tineri, și în plină putere. Am vorbit cu mulți dintre ei și toți sunt foarte hotărâți să-și continue treaba. Foarte mulți sunt voluntari studenți la Medicină, și am apreciat foarte mult această implicare. Îi felicit și sunt convins că ei vor fi foarte buni medici după ce își termină studiile. Implicarea lor deja este extraordinară. Am găsit și medici rezidenți, și medici școlari, și medici de la DSP.

Lucrurile merg foarte bine în Call Center. Am vrut să știu de la voluntarii de aici cum reacționează oamenii care sunt sunați sau care sună aici pentru informații. Și am constatat că toți voluntarii sunt foarte bine pregătiți. Au o abordare calmă, foarte profesionistă și ei reușesc nu doar să obțină și să dea informații, dar reușesc să îi și calmeze pe oamenii care, sigur, au problemele lor, dacă sunt bolnavi și mai ales dacă sunt infectați cu acest nou virus.

Îi felicit pe toți cei care au inițiat – Prefectura, Primăria Generală și cei care continuă o muncă foarte, foarte complicată aici.

Putem să observăm în ultimele zile – cum am mai spus, dar acum devine din ce în ce mai evident – că măsurile de restricție care au fost luate de Guvern și de autorități încep să dea primele rezultate. Numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut de cel puțin două săptămâni, deci suntem pe un platou.

Însă, din păcate, vedem că spitalele sunt din ce în ce mai aglomerate. Totuși, prea mulți români bolnavi ajung într-o stare gravă sau foarte gravă în spitale.

Medicii noștri, personalul medical, fac minuni, dar haideți să fim solidari! Haideți să fim cu toții solidari cu sutele și miile de voluntari care lucrează, cu miile de medici, personal medical, care lucrează enorm – enorm - pentru a trece România peste această pandemie!Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Cred că suntem chiar obligați să fim solidari cu ei și să respectăm normele care sunt impuse, fiindcă, în acest fel, reușim realmente să salvăm vieți și vom reuși, dacă respectăm aceste măsuri, să avem sărbători fără restricții suplimentare. Și cred că toată lumea asta își dorește, să revenim încet, încet, așa cum se poate, la o normalitate, iar ulterior, după ce trecem cu bine și de campania de vaccinare, să terminăm cu această pandemie. Poate reușim până în vara anului viitor să terminăm de tot cu această pandemie. Este un rezultat așteptat de mulți.

Și că veni vorba de campania de vaccinare, ați văzut că ieri Guvernul a aprobat strategia de vaccinare. Ea a fost deja făcută publică. Domnul ministru al Sănătății a început deja să explice public cum vor merge lucrurile. Vor continua aceste explicații publice.

Din media internațională cu siguranță ați aflat că deja sunt efectiv pregătite primele tranșe de vaccin și sperăm la începutul anului viitor să le avem și aici, în România, și să începem cu personalul medical, inclusiv studenții voluntari. Am discutat cu domnul ministru să-i prindem în rândul personalului medical, ca să poată continua munca pe care o fac cu multă dăruire și pentru ca să își poată continua pregătirea, inclusiv la patul bolnavului, spune Klaus Iohannis.

„DSP-urile au fost total depășite. Deci, la început și încă unele sunt și acum total depășite, au număr insuficient de personal și de aceea apreciez foarte, foarte mult această activitate, care este o activitate voluntară și vine să completeze practic munca DSP. Este o muncă extrem de solicitantă și toți ne străduim să găsim personal suplimentar, să încurajăm voluntari pentru a face munca DSP-urilor mai eficientă. Evident, au fost și erori, au fost și scăpări, dar noi, Guvernul, autoritățile, lucrăm permanent pentru a veni în sprijinul și a DSP-urilor, și, evident, a celor care suferă de această boală, pentru a îmbunătăți procedurile”, a mai precizat șeful statului.

În ceea ce privește vaccinarea anti-COVID pe teritoriul României, Klaus Iohannis a menționat că:

„În prima linie intră personalul medical, persoanele care au boli despre care știm că agravează această boală provocată de noul coronavirus și personalul esențial. Doar în tranșa a doua intră Administrația Prezidențială, Guvernul și așa mai departe. Eu cred că lucrurile sunt bine gândite în această Strategie. Împreună cu domnul ministru, împreună cu Guvernul, am găsit o echipă tânără, foarte hotărâtă și foarte bine pregătită, care a lucrat la această Strategie de vaccinare, care se va ocupa și de punerea în practică a acestei strategii. Sigur, în principal vor fi medici, și civili, și militari, va fi personalul care sprijină – asistente, surori medicale -, registrator, fiindcă toate aceste acte trebuie înregistrate. Este nevoie de mii de oameni și probabil vom avea nevoie și aici de voluntari. Am discutat chiar cu reprezentantul studenților de la medicină și mi-a spus că da, ei sunt pregătiți să vină să facă voluntariat și în campania de vaccinare, iar ministerul Sănătății va organiza toate aceste lucruri”. 

 

ȘTIREA INIȚIALĂ:

 

Preşedintele României, Klaus Iohannis, efectuează duminică, de la ora 11,00, o vizită la Call Center DSP Bucureşti, pe Arena Naţională.

 

Klaus Iohannis, vizită la Call Center DSP Bucureşti

 

Direcţiile de Sănătate Publică, inclusiv DSP Bucureşti, au fost criticate intens în contextul pandemiei, fie pentru faptul că nimeni nu răspundea la telefon celor care sunau pentru a solicita informaţii, fie pentru comunicare deficitară.

În Capitală, un ONG a venit în ajutorul celor de la DSP și în sprijinul oamenilor care reclamau că nu pot intra în contact cu instituția. Zilnic, aproximativ 50 de voluntary le răspund cetăţenilor, potrivit Hotnews.

Direcţiile de Sănătate Publică au fost și subiectul celei mai recente conferinţe a şefului statului, în ceea ce privește numărul de teste zilnice pentru noul coronavirus.

„Capacitatea de testare este destul de mare. Într-adevăr, teoretic am putea să prelucrăm până în 50.000 de teste, însă testările se fac fie la cei care sunt trimişi acolo de DSP-uri, deci din oficiu, cazurile suspecte, fie se fac la persoane la cerere.

Mai mult decât s-a făcut nu a existat cerere. La noi, persoanele nu se testează în masă, fiindcă aceste proceduri nu sunt posibile cu instalaţiile existente, iar numărul de persoane trimise de DSP-uri şi solicitări de persoane fizice care vor să fie de bunăvoie testate sunt cele pe care le vedeţi zilnic comunicate”, declara Klaus Iohannis.

 

Dansatoare de manele, angajată în cadrul Direcției de Sănătate Publică

 

Un scandal recent care a învăluit DSP București este cazul dansatoarei de manele Emy, care a fost angajată la DSP București, fără a avea studii în prealabil.

Mai exact, în urma unui anunț de angajare al DSP, fără concurs, dar pe o perioadă determinată, aceasta a aplicat pentru postul de inspector de specialitate debutant, obținând punctajul de 93,33 la interviul pentru ocuparea postului, chiar mai mult decât un medic stomatolog și unul de medicină generală.

În anunţul de angajare, DSP Bucureşti cerea candidaților o diplomă de licență în domeniul economic, juridic sau tehnic.

Studiile Mariei Emylia Florescu sunt în managementul turistic, la o universitate privată. Experiența profesională este de actor, iar aptitudinile sale sunt, pe lânga dansul din buric, actoria și vocea.

În urma comentariilor aparute spaţiul public, care criticau DSP-ul pentru angajarea unei dansatoare de manele, instituţia a facut mai multe precizări.

“Pentru acoperirea deficitului de personal existent, în raport cu situația epidemiologică actuală și rolul pe care DSPMB îl are în gestionarea situației de criză în Municipiul București, au fost publicate pentru ocupare fără concurs un număr de 12 posturi vacante.

Postul de inspector de specialitate debutant publicat în vederea ocupării fără concurs, pentru care a candidat și Dna. Florescu Maria Emylia, este un post vacant ce face parte din schema de personal a Serviciului Administrativ și Mentenanță, respectiv un post de debutant în profesie pentru care nu este necesară experiență”, se arată în comunicatul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

Totodată, deşi ar fi fost obligatoriu ca în anunţul de angajare să fie specificate si atributiile acestuia, aceste informaţii nu sunt date publicului.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   DSP Bucuresti