Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Kovesi, verificată din nou de Inspecţia Juridică: Nou control la DNA

Kovesi, verificată din nou de Inspecţia Juridică: Nou control la DNA

Un articol de: - 23 Apr 2018, 10:56
Kovesi, verificată din nou de Inspecţia Juridică: Nou control la DNA Eveniment

Inspecţia Judiciară a descins din nou la sediul DNA unde demarează un nou control. Acesta vine la doar o săptămână de la ultima verificare şi va viza achitările din ultimii doi ani.

Controlul de săptămâna trecută de la DNA a vizat cauzele mai vechi de un an de la data primei sesizări, dosarele repartizate spre soluţionare procurorilor Doru Florin Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga şi comunicările procedurale pentru anul 2016 în cazul soluţiilor de clasare dispuse prin ordonanţă şi rechizitoriu.  

Contactat de stiripesurse.ro pentru informaţii despre controlul tematic din perioada 16-20 aprilie, purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare, Alin-Bogdan Alexandru, a precizat că deocamdată raportul nu a fost finalizat. În schimb, reprezentantul IJ a precizat că luni, 23 aprilie, începe un nou control la DNA.

"Începând de azi, Inspecţia Judiciară efectuează un control tematic la Structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Controlul tematic a fost dispus prin Ordinul inspectorului şef nr. 37/2018, având la bază Hotărârea nr. 686 din 31 octombrie 2017 a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii pentru aprobarea Raportului Inspecţiei Judiciare nr. 5115/IJ/982/DIP/2017 privind eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor ce decurg din legi şi regulamente, de către conducerea structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi respectarea normelor procedurale şi regulamentare de către procurorii şi personalul auxiliar de specialitate din cadrul acestei direcţii", a precizat Alin-Bogdan Alexandru.
Potrivit reprezentantului Inspecţiei Judiciare, noul control de la DNA are cinci obiective:

"1.    Primirea, înregistrarea şi circuitul lucrărilor având ca obiect achitările definitive înregistrate în perioada 2016 - semestrul I 2017, evidenţa acestor activităţi;

2.    Verificarea îndeplinirii obiectivelor înscrise în programele de activitate vizând perioada 2016 - semestrul I 2017 referitoare la situaţia achitărilor definitive înregistrate;

3.    Verificarea situaţiei achitărilor definitive înregistrate în perioada 2016 - semestrul I 2017 la nivelul Secţiei judiciare a Direcţiei Naţionale Anticorupţie; identificarea în fiecare caz a datei sesizării primei instanţe şi a momentului pronunţării soluţiei definitive;

4.    Informările privind hotărârile definitive de achitare, întocmite în temeiul Ordinului procurorului general al Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind hotărârile definitive de achitare şi restituire, pronunţate de instanţe;

5.    Măsurile dispuse de procurorii cu funcţii de conducere pentru organizarea activităţii privind achitările definitive înregistrate în perioada 2016 - semestrul 1 2017."Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

De ce există aceste controale "în rafală", în loc să se verifice săptămâna trecută şi aspectele verificate începând de azi? Purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare precizează că instituţia nu are suficient personal pentru asemenea acţiuni ample. "Situaţia de personal cu care se confruntă Direcţia de Inspecţie pentru procurori nu a permis desfăşurarea simultan a celor două controale", a declarat Alin-Bogdan Alexandru.

Citeşte mai multe despre:   DNA,   Laura Codruţa Kovesi