Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment La 4 luni de la accidentul de autocar din Muntenegru, rudele victimelor și răniții nu și-au primit despăgubirile: Ancheta autorităților stagnează

La 4 luni de la accidentul de autocar din Muntenegru, rudele victimelor și răniții nu și-au primit despăgubirile: Ancheta autorităților stagnează

Un articol de: B1 TV - 12 Oct 2013, 10:39
La 4 luni de la accidentul de autocar din Muntenegru, rudele victimelor și răniții nu și-au primit despăgubirile: Ancheta autorităților stagnează Eveniment

La patru luni de la accidentul cumplit de autocar din Muntenegru, în care au murit 18 persoane și alte zeci au fost rănite, victimele şi rudele acestora nu şi-au primit despăgubirile. Chiar dacă s-au constituit 33 de dosare de daună, nici până acum chetuielile de spitalizare ale răniţilor nu s-au plătit din banii de despăgubiri. Suma maximă pentru toţi cei implicaţi în accident şi pentru rudele acestora este de 5 milioane de euro, însă specialiştii susţin că banii ar urma să fie încasaţi abia peste câţiva ani. Toate acestea în contextul în care ancheta privind producerea accidentului stagnează.

Doar 33 de dosare au fost depuse astfel încât rudele să poată obţine banii de la asigurator. Sunt însă şi persoane ale căror mame, sau ai căror taţi au decedat în accidentul din Muntenegru şi nu cunoşteau procedura pe care trebuie să o urmeze pentru reucuperarea daunelor. Este cazul Andreei Papadopol care şi-a pierdut tatăl în accident, iar mama ei a fost grav rănită.

„De la rudele celorlalte victime am aflat că dă 10 mii de euro decedat şi 10 mii de lei pentru supravieţuitori ceea ce nouă, familiei nu ni se pare echitabil. Noi abia am scos-o pe mama din spital, nouă nu ne acoperă cheltuielile. Mie nici pentru tata nici pentru mama nu-mi acoperă spitalizarea mamei”, a declarat tânăra.

Aşa că Andreea şi-a angajat un avocat şi aşteaptă despăgubirile pe care o instanţă ar urma să le stabilească. Specialiştii în domeniu susţin că daunele nu pot fi recuperate prea repede.

Unul dintre motive ar fi că urmaşii sau rudele victimelor nu pot să cadă de acord asupra împărţirii banilor, mai ales că nu există un mediator între firma de asigurare şi cei care au întocmit dosarele pentru despăgubiri.

În tot acest timp, ancheta privind accidentul stagnează. Autorităţile muntenegrene nu au comunicat până acum care este stadiul investigaţiilor. Iar în ceea ce priveşte ancheta Parchetului General privind dosarul de ucidere din culpă, procurorii mai trebuie să traducă sute de pagini pentru a contura apoi o ipoteză.

Răniții în accidentul din Muntenegru nu și-au primit despăgubirile
Embed:


Citeşte mai multe despre:   muntenegru,   despăgubiri,   raniti,   accident