Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment "La 7.700 de metri MI S-A FURAT CORTUL!" Experiențele alpinistului Horia Colibăşanu pe Everest: "A fost periculos, poate a doua oară nu aş mai face acest lucru"

"La 7.700 de metri MI S-A FURAT CORTUL!" Experiențele alpinistului Horia Colibăşanu pe Everest: "A fost periculos, poate a doua oară nu aş mai face acest lucru"

Un articol de: - 23 Mai 2017, 15:27
"La 7.700 de metri MI S-A FURAT CORTUL!" Experiențele alpinistului Horia Colibăşanu pe Everest: "A fost periculos, poate a doua oară nu aş mai face acest lucru" Eveniment

Alpinistul Horia  Colibășanu a reușit să cucerească Everestul, dar cu mari peripeții. Timișoreanului  i s-a furat cortul la  peste 7.000 de metri altitudine, fiind nevoit să ia decizii radicale pentru a-și salva viața.

“Acum şapte zile eram pe Everest, patru zile a durat doar coborârea de pe munte. A fost o expediţie care parţial s-a derulat ca la carte. Mi-a fost furat cortul la altitudinea de 7.700 de metri, probabil de către şerpaşi, a trebuit destul de mult să improvizez şi mi-a fost destul de greu. A fost destul de periculos. În principiu, ar fi trebuit să mă întorc când am văzut că nu mai am cortul. A trebuit să mă descurc, să mă împrietenesc cu nişte şerpaşi, să dormim împreună într-un cort. Am dormit în cort cu încă trei şerpaşi, am stat într-un colţ, nu am reuşit să mă hidratez, să mă alimentez bine. A fost periculos, poate a doua oară nu aş mai face acest lucru. Problemele cu alimentaţia şi cu hidratarea duc la oboseală extremă după ce ai atins vârful”, a povestit Horia Colibăşanu, potrivit Mediafax.

Aplinistul român a ales să urce pe vârful Everest pe traseul clasic, pe ruta nordică, din Tibet, şi că expediţia a fost printre cele mai solicitante.

În urma acestei expediții, Colibășanu va avea nevoie de cel puțin o lună de repaus.

" Acum, după ce urc patru, cinci scări, deja gâfâi, a fost destul de solicitant pe Everest”, a conchis el.