Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Lacrimi GRELE în Biserica Ortodoxă: Preasfințitul Corneliu, DĂRĂMAT de durere! (FOTO)

Lacrimi GRELE în Biserica Ortodoxă: Preasfințitul Corneliu, DĂRĂMAT de durere! (FOTO)

Un articol de: - 09 Mai 2017, 15:25
Eveniment

Momente grele pentru Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor: mama sa, Ruxandra Onilă, a încetat din viață duminică, în urma unor probleme de sănătate, relatează Vremea Nouă.

Luni, casa și curtea părintească din Corni-Albești a Episcopului a devenit neîncăpătoare pentru zecile de preoți și săteni veniți să fie alături de familia acestuia. Printre cei prezenți s-au aflat Protopopul Bârladului, preotul Vasile Lăiu, Protopopul Vasluiului, preotul Adrian Chirvasă, dar și multi alți preoți din comunele vasluiene. De asemenea, la procesiune au fost chemați și elevii de la Seminarul Teologic din Huși, care au cântat alături de dascăli și de săteni cele cuvenite după dogma religioasă.

Slujba specifică a fost condusă de un sobor impresionant de preoti. Cu ochii în lacrimi și vizibil afectat de pierdere, Înalt Preasfințitul și cei doi frați, alături de prieteni, colegi și vecini, au condus-o pe “doamna Ruxandra”, cum o știau cu toții, spre biserica din sat, iar mai apoi spre cimitir unde a fost înmormântată lângă soțul ei, decedat în 2013.

În satul Corni-Albesti toți oamenii sunt alãturi de Înalt Preasfintitul Corneliu, Episcopul Husilor. Îl stiu de când era mic și au cuvinte numai de bine despre acesta și familia lui. Sătenii mai povestesc că atât Episcopul, cât și mama acestuia i-au ajutat mai mereu pe cei din comunitate.

 

 

Citeşte mai multe despre:   BOR