Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Las Fierbinți la Cotroceni: "Vampirul" Ponta, care nu-i vampir, ci doar un șmecher, este atacat de Klaus Iohannis și ai lui cu toate armele din dotare - Țeava cu cornete de hârtie, plină de argumente stupide

Las Fierbinți la Cotroceni: "Vampirul" Ponta, care nu-i vampir, ci doar un șmecher, este atacat de Klaus Iohannis și ai lui cu toate armele din dotare - Țeava cu cornete de hârtie, plină de argumente stupide

Un articol de: - 18 Sep 2015, 14:59
Las Fierbinți la Cotroceni: "Vampirul" Ponta, care nu-i vampir, ci doar un șmecher, este atacat de Klaus Iohannis și ai lui cu toate armele din dotare - Țeava cu cornete de hârtie, plină de argumente stupide Foto: B1 TV Eveniment

Un eveniment trgic-comic s-a produs, joi, la înmormântarea lui Corneliu Vadim Tudor. Sicriul acestuia nu a încăput în cavoul prea mic al familiei tribunului. Halucinanutul incident i-a dat planurile peste cap președintelui Klaus Iohannis.

Mai xecat, Iohannis a decalat ora susținerii conferinței pentru a nu se suprapune cu slujba de înmormânate a lui Vadim, multe televiziuni transmițând în direct evenimentul.

Pentru că sicriul nu încăput în cavou, iar posturile tv au transmis în direct imaginile cu eforturile groparilor de găsi soluții pentru ca Vadim să fie în cele din urmă îngropat, Iohannis a fost nevoit să amâne din nou conferința.

Într-un final, șeful statului a apărut la pupitrul de la Cotroceni, cu “avântul înmuiat”, anunțând că oficialii de la Bruxelles ne-ar putea obliga să primim mai mulți refugiați decât și-ar dori președinția.

Anunțul a fost făcut după ce președintele și premierul au spus că România nu va primit decât 1.700 de imigranți. De altfel, la Consiliul JAI a fost trimis, vicepremierul Gabriel Oprea a transmit mesajul conducătorilor noștri.

“Parcă văd un episod din Las Fierbinți, varianta oficială”, scrie Dan Andronic într-un editorial pentru Evenimentul Zilei.

"Vampirul" Ponta, care nu-i vampir, ci doar un șmecher hotărât să-i facă pe fraieri să-l ia în serios (în serial, nu în viață :-), este atacat de Klaus Iohannis și ai lui cu toate armele din dotare. Țeava cu cornete de hârtie, plină de argumente stupide de tipul "nu are rost să-i cerem demisia acum, pentru că Președintele se duce la ONU unde se vede cu Obama" sau "nu mai vin investitorii în România, dacă-i scandal între Iohannis și Ponta", coafează un calcul cinic, politic. Iar pentru asta sunt folosiți tot felul de agenți de influență din mass-media stimulați să difuzeze un mesaj moral menit să mascheze o realitate obscenă”, scrie Andronic.

Din afară se poate observa că liberalii îl vor și nu prea plecat pe Victor Ponta de la Palatul Victoria. Andronic atrage atenția că PSD se află în fața PNL în sondaje, fapt ce nu i-ar avantaja pe liberali dacă premierul pleacă acum.

Dimpotrivă vor prelungirea acestui scandal cât mai mult posibil, pentru că realitatea sondajelor le spune că sunt în urma PSD, iar asta-i încurcă. Bâlbâielile din zona Codului Fiscal, lipsa de consistență a liderilor, în frunte cu Alina Gorghiu și Vasile Blaga, blaturile politice făcute pe față - ultimul fiind cel de la Primăria Capitalei - i-au adus în situația asta. Pentru că n-au alte soluții, au ales calea scandalului, în speranța erodării procentelor lui Victor Ponta/PSD. Discretele apeluri la demisie venite dinspre Președintele României sunt rezultatul unui calcul tactic, nu al unui bun-simț ardelenesc, așa cum încearcă să creadă Vasile Dâncu. Într-o strategie de amplificare a conflictului”, explică jurnalistul.

Criza imigranților le-ar putea sabota planurile politicienilor, afirmă Dan Andronic: “Problema refugiaților ce urmează să vină în România s-a umflat, este roz și prezintă umflături, cum ar zice Bobiță din Las Fierbinți. România va primi COTE OBLIGATORII, în prima fază peste 6.000 de refugiați, după aceea,  nimeni nu are vreo idee, dar vor fi mai mulți... “

Președintele Klaus Iohannis a spus joi, după ședința CSAT, că Uniunea Europeană ar putea să ne oblige să primim mai mulți refugiați decât avem noi posibilitatea să luăm, adica 1.700 de persoane.

Parlamentul European a votat o recomandare joi care conține cote obligatorii. Astfel, șansele ca în România să ajungă sub 2.000 de refugiați sunt minime. (Detalii AICI)

 

Citeşte mai multe despre:   Dan Andronic,   Victor Ponta,   refugiati,   imigranti