Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Laura Codruța Kovesi: Dosarul FNI, finalizat foarte curând. Avem 400 de metri liniari de bibliorafturi

Laura Codruța Kovesi: Dosarul FNI, finalizat foarte curând. Avem 400 de metri liniari de bibliorafturi

Un articol de: - 24 Aug 2012, 21:15
Eveniment

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a declarat, vineri, că dosarul Fondului Român de Investiţii (FNI), în care Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat de spălare de bani, va fi finalizat foarte curând.

"Avem 400 de metri liniari de bibliorafturi în dosarul FNI. Va fi finalizat foarte curând, pentru că suntem în faza de urmărire penală. La momentul infirmării, erau aproximativ 50 de metri liniari", a spus, la RTV, procurorul general.

"Am şi constatat, cu ocazia infirmării, că de-a lungul cercetărilor efectuate anterior, domnul Sorin Ovidiu Vîntu a fost oarecum ocolit, prin probele care se administrau. Spre exemplu, documentele care făceau dovada unor plăţi către Sorin Ovidiu Vîntu şi către persoane juridice deţinute de acesta nu s-au verificat niciodată prin expertizele care s-au dispus", a explicat Kovesi.

Vîntu a fost audiat în iulie în dosarul FNI, ocazie cu care procurorii au extins cercetările asupra sa și cu privire la infracțiunea de spălare de bani.

Pe baza probatoriului, s-a stabilit că Vîntu a supus procesului de spălare a banilor pe lângă sumele reținute în stadiul inițial – respectiv peste 700.000 de lei, proveniți din delapidare, și peste 9,6 milioane de lei, proveniți din înșelăciune, și peste 130.000 de lei, proveniți tot din faptele comise. În total, este vorba de peste 5,47 milioane de dolari la data prăbușirii FNI.

Din probele administrate de procurori s-a stabilit că, în perioada 1999-2000, Vîntu a realizat mai multe răscumpărări de unităţi de fond FNI şi a utilizat aceste sume la achiziţionarea unor bunuri imobile, altele decât cele reţinute în starea de fapt din rezoluţia de începere a urmăririi penale.

Citeşte mai multe despre:   Laura Codruţa Kovesi,   Sorin Ovidiu Vintu
 
 
 
Loading...