Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Laura Codruța Kovesi: În cazul Oprescu, nu s-a aplicat procedura flagrantă. Dosarul a fost deschis în primăvară, în urma unor plângeri împotriva acestuia (VIDEO)

Laura Codruța Kovesi: În cazul Oprescu, nu s-a aplicat procedura flagrantă. Dosarul a fost deschis în primăvară, în urma unor plângeri împotriva acestuia (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 08 Sep 2015, 10:15
Laura Codruța Kovesi: În cazul Oprescu, nu s-a aplicat procedura flagrantă. Dosarul a fost deschis în primăvară, în urma unor plângeri împotriva acestuia (VIDEO) Eveniment

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a dezvăluit, marți, informații din dosarul primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Kovesi a explicat că nu a fost un flagrant în dosarul lui Oprescu.

"Din considerente de tactică ale anchetei, nu a fost oprit în momentul săvârșirii presupusei fapte, ci imediat după. A fost citat cu mandat de aducere. Mai mult decât atât, ca și un detaliu tehnic, potrivit Codului de procedură penală, nu se pot efectua percheziții domiciliare după orele 20:00, deci perchezițiile pe timp de noapte. Având în vedere că în această cauză sunt suspectate și alte persoane, din considerente de anchetă, acesta a fost citat cu mandat de aducere la scurt timp după presupusa comitere a fapte”
, a afirmat Laura Codruța Kovesi.

De asemenea, șefa DNA a mai spus că dosarul a fost deschis în primăvara acestui an ca urmare a unor plângeri împotriva lui Oprescu.

"În cazul Oprescu, nu s-a aplicat procedura flagrantă. Dosarul a fost deschis în  primăvara acestui an, ca urmate a unor plângeri formulate de două persoane fizice, în luna martie, altele decât persoanele care a oferit în seara de 5 septembrie bani primarului. Persoana care a oferit această sumă de bani, nu are calitatea de denunțător, ci are calitatea de suspect și a fost propus cu măsura arestului la domiciliu în cursul zilei de ieri, măsură care a și fost aprobata de instanța de judecată. În prezent este în arest la domiciliu, are de suspect şi nu de denunţător"
, a spus șefa DNA.

"O parte din bani au fost găsiți cu ocazia percheziţiei corporale asupra suspectului, o parte din  bani au fost găsiţi la domiciliu"
, a spus Kovesi.

Laura Codruța Kovesi: În cazul Oprescu, nu s-a aplicat procedura flagrantă


Citeşte mai multe despre:   Kovesi,   Oprescu,   dosar,   dezvaluiri