Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Lazăr îi răspunde lui Toader: Raportul de evaluarea este răspunsul pe care Executivul înțelege să-l dea Comisiei de la Veneția. Voi răspunde punctual "exagerărilor" ministrului (VIDEO)

Lazăr îi răspunde lui Toader: Raportul de evaluarea este răspunsul pe care Executivul înțelege să-l dea Comisiei de la Veneția. Voi răspunde punctual "exagerărilor" ministrului (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 24 Oct 2018, 20:08
Lazăr îi răspunde lui Toader: Raportul de evaluarea este răspunsul pe care Executivul înțelege să-l dea Comisiei de la Veneția. Voi răspunde punctual "exagerărilor" ministrului (VIDEO) Eveniment

Procurorul General Augustin Lazăr îi răspunde public lui Tudorel Toader la o oră după ce ministrul Justiţiei a decis revocarea din funcţie a acestuia. Lazăr arată că acest raport de activitate prin care se cere înlăturarea sa poate fi văzut drept un răspuns al Guvernului României în faţa criticilor aduse Comisia de la Veneţia pentru modificările legislative din justiţie.

"Cu doar două zile în urmă Comisia de la Veneția transmitea că independența procurorilor poate fi afectată de procedura de revocare. Raportul de evaluarea a procurorului general este răspunsul pe care Executivul înțelege să-l dea Comisiei de la Veneția", a afirmat Lazăr.

Procurorul General i-a amintit lui Tudorel Toader că la sfârșitul anului trecut Inspecția Judiciară a efectuat un control la Ministerul Public, iar concluziile au fost pozitive.

"După mai puțin de un an, nemulțumit de concluziile Inspecției Judiciare, domnul ministru înțelege să pună sub semnul întrebării competențelor", a arătat Lazăr.

În plus, acesta a arătat că și evaluarea CSM a fost una pozitivă, iar în 36 de ani de activate ca magistrat a primit doar calificativul "Foarte Bine". Augustin Lazăr a dat asigurări că va răspunde punctual la toate "exagerările" puse de Tudorel Toader în raportul de evaluare prin care a cerut revocarea. 

"În zilele următoare voi preciza punctual cât de clare sunt exagerările ministrului Justiției. Vă voi da două exemple: mai întâi pentru liniștea celor care sunt interesați, procurorul pe care îl aveți în față a fost notat 36 de ani cu „foarte bine”. Conform legii, cine candidează, la ultima evaluare trebuie să fi avut „foarte bine”. E foarte ușor de înțeles că nu a fost nicio conspirație între fostul ministru, CSM și președinte că nu observă", a afirmat Augustin Lazăr.

Procurorul General a făcut un apel către cetățeni să își păstreze încrederea în procurori pentru că aceștia respectă legea.

"Le transmit cetățenilor României să aibă încrederi în procurori. Vom rămâne fideli spiritușui Constituției în sensul de a apăra ordinea de drept și drepturile și libertățile cetățenilor", a precizat Lazăr.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Citeşte mai multe despre:   Augustin Lazar,   Tudorel Toader